Fransa'da son durum; Savaştayız seferberlik halindeyiz

Fransa'yı kana bulayan Nice kentindeki saldırı sonrası, Fransız yetkililerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Saldırganın etkisiz hale getirildiğinin altını çizen İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, "Savaştayız ve ödün vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2016 Cuma 10:52
Fransa'da son durum; Savaştayız seferberlik halindeyiz






Fransa'da son durum; Savaştayız seferberlik halindeyiz

Fransa'yı kana bulayan Nice kentindeki saldırı sonrası, Fransız yetkililerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Saldırganın etkisiz hale getirildiğinin altını çizen İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, "Savaştayız ve ödün vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Terör saldırısını ülkedeki bakanlar, belediye başkanları ve milletvekilleri kınadı.

Fransa'nın Nice kentinde yaşanan katliamla ilgili, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve açıklamalarda bulundu.

Kamyonla kalabalığın arasına dalan ve ateş açan saldırganın etkisiz hale getirildiğini belirten Cazeneuve, psikolojik destek de dahil tüm ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Adli tıp ve olay yeri araştırma polisinin raporlarının en kısa sürede beklendiğini ifade eden Cazeneuve, kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi ve "Hayatını kaybedenlerin yakınlarının rahatlaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Nice'te terörle mücadele birimlerinin alarm seviyesinin artırıldığını kaydeden Cazeneuve, "Soruşturma konusunda bir bilgi vermek istemiyorum fakat devletin bütün olanakları seferber edildi. Saldırganla işbirliği yapanlar var mı araştırılıyor. Bilgi kirliliğinin engellenmesi için de uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

FRANSIZ BAKAN; SAVAŞTAYIZ

"Terör tehdidinin yüksek olduğunu zaten biliyorduk" diyen Cazeneuve şöyle devam etti:

"Yoğun baskı altındaydık ve seferber olmuştuk. Bakanlıktaki çalışma arkadaşlarıma da belirttiğim gibi, savaştayız ve seferberlik halinden ödün vermemeliyiz. Nice kentinde de gerek ulusal gerek belediye polsi seferber olmuş durumda. Soruşturma devam ediyor, güçlerin ayrılığı ilkesiyle savcının söylemesi gerekenlere burada girmeyeceğim..."

MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Terör saldırısına ülkedeki bakanlar, belediye başkanları, iktidar ve muhalefet partilerin milletvekilleri tepkilerini açıklama yaparak gösterdi.

EN BÜYÜK DRAM

Nice Belediye Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Christian Estrosi, "Bu Nice’in yaşadığı en büyük dramdır" ifadesini kullanırken, ana muhalefet Cumhuriyetçiler Partisi Başkanı Nicolas Sarkozy, saldırı nedeniyle derin duygu yükü ve sonsuz üzüntü içinde olduğunu bildirdi.

NİCE'TE HALA KORKU VAR

Yeşiller Sözcüsü Julien Bayou, "Nice’de korku" başlıklı bir açıklama yayınlayarak, tüm Fransız halkını dayanışmaya ve saldırı sonrası bölgede çalışmalar yürüten yetkililere desteğe davet etti.

"Ülkeye açılmış bir savaş"

Fransa Ayağa Kalk Partisi lideri Nicolas Dupont-Aignant, Fransa Milli Günü’nde düzenlenen saldırının ülkeye açılmış bir savaşın ilanı olduğunu belirtti.

İktidardaki Sosyalist Parti’den yapılan açıklamada da saldırıyla tüm Fransa’nın dramatik bir şekilde yasa büründüğü ifade edildi.

Çevre Bakanı Segolene Royal, "Nice’de yaşanan olayın üzüntü ve dayanışma duygularını" çoğalttığını sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda kaydetti.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Meclis Başkanı Claude Bartolone, korkunç ve barbar saldırının tüm ülkeyi üzüntüye boğduğunu aktararak, halka dayanışma ve güvenlik güçlerine destek çağrısı yaptı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, "Parisliler adına, tüm kardeşçe desteğimiz Nice halkı iledir, şehirlerimiz birlik içindedir" ifadelerini kullandı.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Aşırı sağ Ulusal Cephe Partisi Başkan Yardımcısı Florian Philippot, "Fransa’nın yeniden saldırıya uğradığını" kaydederken, Mali İşlerden Sorumlu AB Komiseri Pierre Moscovici de terörün Fransa’yı bir kez daha vurduğunu belirtip, 14 Temmuz tarihine dikkati çekti.

Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, "Tüm kalbimle alçak saldırıda hayatını kaybedenler ve yakınları ile birlikteyim" şeklinde tepkisini ortaya koydu, "boyun eğmeyeceğiz" cümlesiyle Fransa halkına cesaret çağrısı yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.