Fransız askerleri Münbiç'te devriye gezmeye başladı

Ankara, terör örgütlerine yönelik Suriye'deki operasyonlarını Münbiç'e kaydıracağını açıklarken, PKK'ya ABD'nin ardından Fransa da kol kanat verdi.

01 Mayıs 2018 Salı 15:12
Fransız askerleri Münbiç'te devriye gezmeye başladı






Fransız askerleri Münbiç'te devriye gezmeye başladı

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Haraketa sonrası terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonunun ikinci ayağı olarak Minbiç'i göstermesinin ardından bölgede yabancı güçlerin sayısı artıyor. ABD, Türkiye'yi 'Çekileceğim' diyerek oyalarken, Fransız askerlerinin ilk kez devriye gezerken görüntüleri ortaya çıktı.

Türkiye'nin, Münbiç'te bulunan PKK/YPG terör örgütü mensuplarının oradan çıkarılması ve bölge güvenliğinin Amerika ile birlikte sağlanması ile ilgili görüşmeler devam ederken, Afrin operasyonundan sonra Münbiç'e gönderildiği belirtilen ve olup olmadıkları tartışma konusu olan Fransız askerlerinin ilk kez görüntülendiği iddia edildi.

Suriye'deki Kürt ve Arapça yayın yapan sitelerde yer alan görüntü ve fotoğraflarda Fransız askerlerinin kent merkezinde ABD askerleri ile birlikte devriye gezdiği bildirildi. Fransa bayrağı asılan zırhlı araçlar ile birlikte ABD askerlerinin yanında devriye gezen Fransız asker sayısının 50 olduğu öne sürüldü. Fransız askerlerin Suriye'nin Tabka, Kobani ve Rakka kentlerinde de görev yaptıkları ifade edildi.

TERÖRİSTLERİ PARİS'TE AĞIRLAMIŞLARDI

Edinilen bilgilere göre, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşları, 29 Mart'ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'te görüşmüştü. Fransız basını, teröristlerin ifadelerinden yola çıkarak, Macron yönetiminin örgüte destek vadederek Münbiç'e asker göndereceğini yazmıştı. Fransa Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama da "Fransa ve uluslararası toplumun SDG ile Türkiye arasında diyalog kurulmasına aracı olabileceği" belirtilmişti.

Fransız askerleri, zırhlı araçlarıyla ABD askerleri ve YPG/PKK teröristleri eşliğinde Münbiç içinde, Rakka ve Deyrizor'da devriye geziyor. Fransızlar, YPG/PKK'nın konuşlu olduğu noktaları da sık sık ziyaret ediyor.

Son dönemde örgüt elebaşları ile Menbiç'te iki toplantı yaptığı öğrenilen Fransız askerleri, örgüte silah ve ekipman sevk ediyor.

ÇAVUŞOĞLU: ABD İLE HAREKET EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunmuş, "Münbiç'te Fransa veya İngiltere yok, ABD ile beraber hareket edeceğiz. Şu anda böyle gözüküyor." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.