Gana'da sahte ABD elçiliği açan çetenin içinde Türk vatandaşları çıktı

Tam on yıldır Amerikan vizesi ile bu ülkeye gitmek isteyenlere sahte evrat düzenleyen konsolosluk sahte çıktı. Gana'lı çetenin içinde yer alan Türk vatandaşları sorğulanıyor.

03 Aralık 2016 Cumartesi 11:10
Gana'da sahte ABD elçiliği açan çetenin içinde Türk vatandaşları çıktı






Gana'da sahte ABD elçiliği açan çetenin içinde Türk vatandaşları çıktı

Afrika'da Gana başta olmak üzere çok sayıda ülke vatandaşına vize dağıtan konsolosluk binası sahte çıktı. Sahte büyükelçilik binasını Gana ve Türk vatandaşı bir çetenin işlettiği belirlendi. Gana'da yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren sahte bir ABD elçiliği tespit edilerek kapatıldı. Sahte elçiliğe yönelik operasyon açıklamasını ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden duyurdu.

Bakanlığın resmi internet sitesinden duyurulan olayda sahte elçilik görevlilerinin İngilizce ve Flemenkçe konuşan Türk vatandaşları oldukları açıklandı.

Dün ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Gana Accra'daki sahte Büyükelçiliği işleten Türk ve Ganalılardan oluşan örgütlü bir suç çetesi belirlendi.

Bu sahte elçilik, her Pazartesi, Salı ve Cuma günleri saat 07:30 ile 12.00 arasında ABD vizesi dağıttı. Taklit edilerek çıkarılan vizelerin yanı sıra sahte kimlik belgeleri, banka kayıtları, eğitim kayıtları, doğum belgeleri ve diğerleri dahil olmak üzere birçok belge de düzenlendiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'na göre, çete sahte elçilik binasındaki duvarlara Barack Obama'nın fotoğrafını asarak çoğunlukla da Gana, Fildişi Sahili ve Togo vatandaşlarını hedef alarak çalıştı.

Sahte büyükelçiliğe yapılan operasyonu Gana polisi, Gana Dedektiflik Bürosu ve ABD Büyükelçiliği güvenlik görevlileri yürüttü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.