Göçmenler Almanya'da Dışlanmaktan Şikayetçi

Mesut ZEYREK/KÖLN, () - ALMANYA'da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, göçmenlerin yarıdan fazlası çalışma hayatı, meslek eğitim yeri ve konut arama, iş ajansı ile yabancılar dairelerinde dışlanma ve ayrımcılığa maruz...

22 Ekim 2014 Çarşamba 14:11
Göçmenler Almanya'da Dışlanmaktan Şikayetçi






Mesut ZEYREK/KÖLN, () - ALMANYA'da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, göçmenlerin yarıdan fazlası çalışma hayatı, meslek eğitim yeri ve konut arama, iş ajansı ile yabancılar dairelerinde dışlanma ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (DIW) ve İş ve Meslek Araştırma Enstitüsü'nün (IAB) 5 bin göçmen kökenliyle birlikte yaptığı araştırmaya göre bazıları söz konusu kurumlarda düşmanca tavırlara bile maruz kaldıklarını belirtiyorlar. Polis tarafından hakaretine uğradığını belirtenlerin sayısı ise sanılanın aksine yüzde 18 ile diğer kurumlara göre daha az durumda. Araştırmada göçmenlerin büyük çoğunluğu ise Almanya'da yaşamaktan memnun olduklarını belirtti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.