Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı’na Çatalhöyük damgasını vurdu

İNGİLİZ Prof. Ian Adder, Londra’da düzenlenen bir toplantıda Çatalhöyük’teki arkeolojik kazı çalışmalarını anlattı. Dünyanın önemli arkeoloji alanlarından Çatalhöyük’te 20 yıldan uzun süreden bu yana devam...

01 Mart 2015 Pazar 14:54
Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı’na Çatalhöyük damgasını vurdu






İNGİLİZ Prof. Ian Adder, Londra’da düzenlenen bir toplantıda Çatalhöyük’teki arkeolojik kazı çalışmalarını anlattı. Dünyanın önemli arkeoloji alanlarından Çatalhöyük’te 20 yıldan uzun süreden bu yana devam eden kazı çalışmalarla Neolitik döneme ait önemli bilgiler gün yüzüne çıkıyor.
Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği`nin sponsorluğunda gerçekleşen Günümüz Yaşayan Arkeolojisi 2015 Konferansı (Current Archeology Live) SOAS Üniversitesi Senate House binasında gerçekleşti. 27-28 Şubat tarihlerinde Londra’da yapılan konferansa yaklaşık 400 kişi katıldı.
Birleşik Krallığın önde gelen arkeoloji yayınlarından Dünya Günümüz Arkeolojisi (Current World Archeology) dergisinin düzenlediği ve alanında önde gelen arkeolojistler ve konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Stanford Üniversitesinden Profesör Ian Adder Çatalhöyükle ilgili bir sunum yaptı.
Konferans etkinliğiyle eşzamanlı olarak gerçekleşecek Arkeoloji Fuarı’nda Türkiye’ye ayrılan stand alanında çeşitli broşür ve tanıtım malzemeleri sergilendi.
'YILIN AKEROLOJİSTLERİ' SEÇİLDİ
Cuma günü yapılan ödül töreninde İngiltere'deki Reading Üniversitesi'nden Michael Folford, İngiliz Kültürel Miras yüksek yöneticisi Simon Thurley ve Cotsworld Arkeoloji yüksek yöneticisi Neil Holbrook yılın arkeolojistleri olarak seçildi.
Etkinlikte ayrıca büyük beğeni toplayan Türk müziği dinletisi de yer aldı. Başarılı çalışmalarıyla bilinen Londra Kültür ve Turizm Ataşesi Ali Selçuk Can, "Arkeoloji dünyasının ileri gelen isimlerini bir araya getiren bu etkinliğe destek vermekten ve ülkemizin arkeolojik değerlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.