Halep'te son durum; İki köyden 15 bin kişi tahliye ediliyor

İranlı Şii milisler, Suriye rejimi ile birlikte Halep'te katliam yapıyor. Ateşkesi bile bile ihlal ederek ağır silahlarla sivillere saldıran son 24 saat içinde Şii milislerin çok sayıda insanlık suçu işlediği ortaya çıktı

14 Aralık 2016 Çarşamba 23:22
Halep'te son durum; İki köyden 15 bin kişi tahliye ediliyor






Halep'te son durum; İki köyden 15 bin kişi tahliye ediliyor


İranlı Şii Milisler, İran ordusunun Lübnan'dan getirdiği terör örgütü Hizbullah üyeleri ile Suriye rejim güçlerinin toplu katliamlara yöneldiği Halep'te insanlık suçu işleniyor. Önceki gün anlaşmaya varılan ateşkes anlaşmasını İranlı bir genarelin yönetimindeki Şii milislerin bozduğunu, Suriye ordusunun havadan ve karadan ağır silahlarla vurduğu Halep'te kalan siviller için açılan koridorda ölenlerin sayısının binlerle ifade edildiği iddia ediliyor.

BM ve bütün dünyanın gözleri önünde Suriye ve İran'ın ortaklaya işlediği katliamlara batı dünyası sessiz kalırken, adeta ikinci bir Srebrenitsa katliamının yaşandığını söyleyen bölgedeki gözlemciler acil yardım çağrısı yapıyor.

15 BİN KİŞİ HER AN TAHLİYE EDİLEBİLİR

Gece yarısı gelen ilk bilgiye göre, muhaliflerden ateşkes açıklaması geldi. Halep'te iki köyden 15 bin kişi tahliye edilecek. Tahliyelerin saatler içerisinde başlaması bekleniyor. Ateşkesi rejim güçleri de doğrularken muhalifler, aileleri ve isteyen siviller tahliye edilecek.


ESAD MİSKET BOMBASI ATTI, Şİİ MİLİSLER SİVİLLERİN TAHLİYESİNİ ENGELLEDİ

Halep'te Esad rejiminin insanlık suçuna ağır silahlarla adeta kapan kurarak ortak olan İran yönetimi, öldürülen binlerce müslümanın cinayetinden de sorumlu tutuluyor.

Kuşatma altındaki sivillerden Muhammed Abdullah, yaptığı açıklamada, evinin iki gün önce tahrip gücü yüksek bir bombayla vurulduğunu söyledi. Binanın kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Abdullah, ailesinden 4 kişinin yaralandığını, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Abdullah, "Hastaneye ya da tedavi görecekleri bir yerlere götürülmezlerse belki de ölecekler. Dün yaralıları tahliye için anlaşmaya varıldı. Biz de yaralılarımızı araçlara bindirdik. Yağmur altında 6 saate yakın bekledikten sonra İran'a bağlı milisler yaralıların geçmesine izin vermedikleri için geri döndük." şeklinde konuştu.

Abdullah, bölgeden en azından yaralıları çıkartmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin arabuluculuğunda dün 19:00 sularında, Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile doğu Halep'teki silahlı muhalif gruplar arasında ateşkes sağlanmıştı. Mutabakatla, sivillerin ve silahlı muhaliflerin güvenli biçimde tahliye edilmeleri, Halep'in güneybatısında yer alan muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline nakledilmeleri öngörülmüştü.

Ancak İran komutasındaki Şii milisler ve rejim ordusu, bölgeden ilk etapta çıkarılmak istenen yaralılara izin vermeyerek, sabah saatlerinde ateşkes ihlallerine başlamıştı.
Suriye'nin doğu Halep bölgesinde ateşkesi ihlal eden İran komutasındaki Şii milisler ve Beşşar Esed rejimi ordusu, onbinlerce sivilin bulunduğu 6 kilometrekarelik alanı bombalamayı sürdürdü.

Kuşatma altındaki bölgeden gelen haberlere göre dün dün akşam varılan ateşkesi sabah saatlerinde ihlal etmeye başlayan İran komutasındaki Şii milisler ve Esed rejimi, Sukkeri ve Selahaddin semtleri, Amiriyya mahallesi ve Hac Köprüsü Kavşağı'nı onlarca kez top, havan ve çok namlulu roket atarlarla vurdu.

Bu saldırıları, rejimin savaş uçaklarının Sukkeri mahallesinde tahliye için bekleyen sivillerin toplandığı yeri misket bombasıyla vurması izledi. Saldırıda, 2 kişi hayatını kaybederken 100'e yakın sivil yaralandı.

Muhalif güçler, rejim güçlerinin ilerlemek için hazırlık yaptığını aktardı.

 
Anahtar Kelimeler:
Halepte Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.