HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: HDP tüm Türkiye halklarını birleştiriyor

Mesut ZEYREK / KÖLN(Almanya) ()-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Halkların ve İnançların HDP ile Dayanışma Gecesi'ne katıldı. Geceye katılan coşkulu kalabalığa seslenen Figen Yüksekdağ,...

27 Nisan 2015 Pazartesi 00:01
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: HDP tüm Türkiye halklarını birleştiriyor






Mesut ZEYREK / KÖLN(Almanya) ()-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Halkların ve İnançların HDP ile Dayanışma Gecesi'ne katıldı.
Geceye katılan coşkulu kalabalığa seslenen Figen Yüksekdağ, "Artık kazanmak için yürüyoruz bu yollarda. Nice yollarda yürüdük, o yolların her birinde nice zulümlerle, nice acılarla, nice bedellerle karşı karşıya kaldık. O yollarda nice zor zamanlarda omuz omuza verdik. Birbirimizden güç aldık. Zulmedenlerin, haksızların, ve sömürücülerin karşısında inandığımız tek şey haklılığımızdı ve birbirimizdik. İnandığımız tek şey bizlerdik, bizler. İnandığımız o değerlerin gücüyle, o zorlu yollarda tüm zorluklara göğüs germeyi başarabildik" dedi.
2015 Genel seçimlerinin tüm Anadolu ve Mezopotamya toprakları için tarihsel bir eşik, çok kritik ve hayati bir dönemeç olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Tarihi ve insanlığı geriye çekmeye çalışanlarla ileriye götürmeye çalışanlar arasındaki bir çelişki ve mücadele yaşanıyor bu anda, bu kavşakta. AKP ve onun damgasını vurduğu siyasi zihniyet, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla hükümetiyle bütün Türkiye toplumunu geriye o çağ dışı sömürüden ve zorbalıktan beslenen kendi zihniyetine çekmeye çalışıyor ama bunun karşısında halkların mücadele çizgisini temsil eden, halkların demokratik partisi ve bizlerin gücü toplumu ileriye çekmek için kendisini ortaya koydu. Halkların Demokratik Partisi'nin bu ilerici devrimci duruşu artık bütün Türkiye toplumu kucaklıyor, bütün Türkiye halklarını birleştiriyor."
Çözülemeyen birçok sorunu HDP'nin çözeceğini iddia eden Yüksekdağ, "Biz on yıllar boyunca çok kısıtlı olanaklarla çok zorlu koşullarda ve en ağır saldırılar karşısında direnmeyi, ayakta kalmayı, yürümeyi ve bugün iktidarın eşiğine gelmeyi nasıl başardıysak, bu programı hayata geçirmeyi de öyle başaracağız" diye konuştu. 
Düzenlenen etkinlikte ayrıca çeşitli müzik grupları sahne alarak geceye katılanlara coşku dolu anlar yaşattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.