Hocalı katliamı New York'ta protesto edildi

Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, () - HOCALI katliamı, Birleşmiş Milletler'in (BM) yakınında bulunan Dag Hammarskjold parkında Azeri ve Türklerden oluşan grup tarafından protesto edildi. Katliamın 23. yıldönümünde Azerbaycan New York Derneği...

27 Şubat 2015 Cuma 01:53
Hocalı katliamı New York'ta protesto edildi






Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, () - HOCALI katliamı, Birleşmiş Milletler'in (BM) yakınında bulunan Dag Hammarskjold parkında Azeri ve Türklerden oluşan grup tarafından protesto edildi. Katliamın 23. yıldönümünde Azerbaycan New York Derneği tarafından düzenlenen protesto gösterisinde Ermenistan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a seslenen grup, Hocalı katliamının bir savaş suçu olduğunu dile getirdi. BM'ye seslenen protestocular, dünyanın Hocalı'da işlenen insanlık suçunu görmesi ve adaletin yerini bulması gerektiğini söyledi.
Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile parkta toplanan protestocular, çevreden geçenlere de Hocalı'da yapılan katliamı anlatan bildiriler dağıttı. Bildirilerde, Ermenistan'ın bir gecede 613 kişiyi katlettiği bunların 106'sının kadın, 63'ünün çocuk, 70'inin de yaşlı olduğu vurgulandı. Hocalı katliamına sessiz kalan dünyanın artık bu haksızlığa dur vermesini isteyen protestocular, daha sonra olaysız dağıldı.

Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli ise Hocalı katliamında bizzat yer aldığını ileri sürdüğü Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın savaş suçlusu olarak adalet karşısına çıkması gerektiğini söyledi. Mahkum kıyafetleri ve elleri prangalı olarak Sarkisyan maskesi takan Yerdelenli, "Biz bu davaya sahip çıkıyoruz ve çıkmayı nda sürdüreceğiz" dedi.
Diğer konuşmacılar da, Hocalı katliam nedeniyle Ermenistan'ın uluslararası toplum tarafından cezalandırılması gerektiğini söyledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.