Hocalı katliamı Oslo’da protesto edildi (2)

KOPERHAG'TAKİ PROTESTO Danimarka'daki Azeriler, Türkmenler, Uygur Türkleri ve Türkler Kopenhag Belediye Meydanında bir araya gelerek Hocalı katliamını protesto etti. Meydanda toplanan yaklaşık 150 kişi hep birlikte 'Çırpınırdın Karadeniz'...

01 Mart 2015 Pazar 11:31
Hocalı katliamı Oslo’da protesto edildi (2)






KOPERHAG'TAKİ PROTESTO
Danimarka'daki Azeriler, Türkmenler, Uygur Türkleri ve Türkler Kopenhag Belediye Meydanında bir araya gelerek Hocalı katliamını protesto etti. Meydanda toplanan yaklaşık 150 kişi hep birlikte 'Çırpınırdın Karadeniz' şarkısını söyledi. Gösteriye katılanlar ellerinde, Türk ve Azerbaycan bayrakları ve üzerinde Hocalı katliamının resimlerini taşıyan pankartlar taşıdı.

Azerbaycan Vatan Cemiyeti Başkanı Sefer Sadık, seslerini duyurmada kendilerine destek olan Türk federasyonu üyelerine ve diğer katılımcılara teşekkür ederek, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesini istedi. Sefer Sadık konuşmasında bir kez daha Azeri Türk kardeşliğine değindi. Türk Federasyonu yöneticilerinden Harun Ökten, şöyle dedi:
"Bugün Ermeniler'in Hocalı’da hunharca katlettikleri gün. Tüm dünyada olduğu gibi Kopenhag’da da katliamda ölenleri anmak ve Ermenileri protesto etmek için toplandık. Bu tür anma ve protesto gösterilerinde sayımızın daha kalabalık olmasını arzu ederdik."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.