Hocalı katliamı Oslo’da protesto edildi

NORVEÇ’in başkenti Oslo’da, parlamento binası önünde toplanan Azeriler ve Türkler, Hocalı katliamını protesto etti. Saat 16.00’da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren gösteri sırasında Oslo Azerbaycan Evi Yönetim Kurulu Üyesi...

01 Mart 2015 Pazar 11:00
Hocalı katliamı Oslo’da protesto edildi






NORVEÇ’in başkenti Oslo’da, parlamento binası önünde toplanan Azeriler ve Türkler, Hocalı katliamını protesto etti.
Saat 16.00’da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren gösteri sırasında Oslo Azerbaycan Evi Yönetim Kurulu Üyesi Şahir Xiyavlı, gösteriye destek veren Türk Federasyonu, Drammen Ülkü Ocakları, Çeçen Dernekleri ve Türk büyükelçiliği temsilcilerine teşekkür etti. Gösteri sırasında parlamento meydanına karanfiller bırakıldı. Azerbaycan Evi Başkanı Ramil Aliyev Hocalı Katliamını anlatan kısa bir konuşma yaptı. Gösteriye katılanlar ellerinde Türk, Azeri ve Türkmen bayraklarıyla Ermenistan’ı işgal ettiği topraklardan çekilme çağrısı yaptılar. Konuşmaların ardından, Hocalı katliamını protesto eden sloganlar atıldı, Türk marşları söylenerek, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Azerbaycan derneği yöneticileri daha sonra, Hocalı katliamını anlatan 3 farklı mektubu Norveç Parlamentosu görevlilerine verdi. Gösteri kısa bir yürüyüşle son buldu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.