Hocalı katliamında hayatını kaybedenler törenlerle anıldı

AZERBAYCAN'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992 tarihinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23'üncü yıldönümü nedeniyle Azerbaycan’da anma töreni düzenlendi....

26 Şubat 2015 Perşembe 14:41
Hocalı katliamında hayatını kaybedenler törenlerle anıldı






AZERBAYCAN'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992 tarihinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23'üncü yıldönümü nedeniyle Azerbaycan’da anma töreni düzenlendi.
Bakü'de Hatay semtinde bulunan Hocalı Anıtı'ndaki törene Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Azerbaycan’dan üst düzey yetkililer katıldı. Anma töreninde Cumhurbaşkanı Aliyev anıta çelenk sundu ve Hocalı'da ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Aliyev'in ardından Çavuşoğlu ve diğer katılımcılar anıta gül ve karanfil bıraktı.
HOCALI KATLİAMI
Ermeni askeri güçleri, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki tek hava alanına sahip ve askeri açıdan stratejik önem taşıyan Hocalı'yı ele geçirmek için 25 Şubat 1992 tarihinden itibaren saldırıya başladı. Ermeniler, bölgede bulunan Sovyet Ordusu'na bağlı 366'ncı Zırhlı Alayı'nın bütün araçlarını kullanarak, kenti 2 saat boyunca top ve tank ateşine tuttu.
Saldırıdan bir gün sonra ise hafızalardan yıllarca silinmeyecek olan Hocalı katliamının acı bilançosu ortaya çıktı. Resmi verilere göre, Hocalı katliamında savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken, Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı. Bunlardan 150 kişinin akıbeti hala bilinmiyor.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.