Hoşgörülü Kadınlar Grubu oyuncu ve yazar Pervin Pelit'i konuk etti

  DIŞ HABER- Mehmet UZUN-HAMBURG,() Almanya'nın Hamburg kentinde faaliyet gösteren Hoşgörülü Kadınlar Grubu'nun aylık toplantısına bu kez ödüllü oyuncu, dublaj sanatçısı ve yazar Oya Pervin Pelit konuk oldu. Üç yıl önce yaşamını...

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:38
Hoşgörülü Kadınlar Grubu oyuncu ve yazar Pervin Pelit'i konuk etti






  DIŞ HABER-

Mehmet UZUN-HAMBURG,()

Almanya'nın Hamburg kentinde faaliyet gösteren Hoşgörülü Kadınlar Grubu'nun aylık toplantısına bu kez ödüllü oyuncu, dublaj sanatçısı ve yazar Oya Pervin Pelit konuk oldu.

Üç yıl önce yaşamını yitiren ünlü Yeşilçam yönetmeni Hidayet Pelit'in kızı olan Oya Pervin Pelit, Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Güngör Yılmaz'ın kurduğu ve yönettiği grupta sanat üzerine konuştu.

Çocukluğundan beri içinde olduğu sinema ve televizyon dünyasında dublaj sanatçısı ve yönetmeni olarak isim yapan, bir çok filmde rol alan Pelit, “Yerli ve yabancı filmlerin dublaj yönetmenliği yaptım ve yapıyorum. Adile Naşit, Müjdat Gezen, Haldun Dormen ve Münir Özkul ile sayısızca filmlerin dublajında beraber çalıştık. Tatlı Cadı, Charlie'nin Melekleri ve Altın Kızlar gibi çok sevilen yabancı dizilerin dublajlarını yaptım. Bunlar dönemlerinde Türkiye'de çok popüler olan yabancı dizilerdi. Dolayısıyla sesimi duymamış olan televizyon ve sinema izleyicisi neredeyse yok gibi” dedi.

Aynı zamanda Alman vatandaşı da olan Pelit, yaklaşık üç yıldır çalışmalarını ve yaşamını Almanya'da sürdürdüğünü belirterek, Türkiye sinema dünyasının tarihini konu alan “Benim Yeşilçam'ım” isimli kitabında babasının ve kendi tecrübelerinden yola çıkarak Türkiye sinemasına damga vuran dönem ve isimleri anlattığını söyledi.

HAYALİM SANAT OKULU AÇMAK

Bu aralar yine sinema dünyasını konu alan ikinci kitabı, “Sinema Uğruna Bir Ömür” üzerinde çalıştığını ve aynı zamanda okuma akşamlarına katıldığını söyleyen Pelit, “En büyük arzum ve hayalim babamın adını taşıyan, sinemadan tiyatroya kadar oyun sanatının tüm yelpazesini kapsayan bir sanat okulu açmak. Almanya'nın bunun için uygun zemin olduğunu düşünüyorum. Burada yaşayan insanlarımızın Türkçe'nin uğradığı kayıptan ve yozlaşmadan şikayetleri var. İyi bir Türkçe diksiyon için de böyle bir okulun görev üstlenebileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Oya Pervin Pelit konuşmasından sonra kadınların sorularını yanıtladı. Tanınmış ses sanatçısı Özcan Süer'in de katıldığı toplantı geleneksel olarak hep birlikte son söylenen şarkılarla noktalandı.



Resim

Resim kodu (mu-pervin 1) Hamburg Eyalet Milletvekili Güngör Yılmaz (solda), Oya Pervin Pelit

Resim kodu (mu-pervin 2-3)Dublaj sanatçısı Oya Pervin Pelit Hoşgörülü Kadınlar Grubu'na konuk oldu

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.