İngiltere'de belediye otobüslerine Subhan Allah yazısı

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'daki belediye otobüslerinde Ramazan ayının başlaması dolayısıyla Subhan Allah yazılı reklam posteri yerleştirilecek.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 23:28
İngiltere'de belediye otobüslerine Subhan Allah yazısı






İngiltere'de belediye otobüslerine Subhan Allah yazısı



Müslüman toplumlarına karşı olumsuz havayı değiştirmek amacıyla İslamic Relief adlı hayır kuruluşunun tasarladığı posterler 23 Mayıs'tan Ramazan ayının başlangıç tarihi olan 6 Haziran'a kadar başkent Londra'daki 180 belediye otobüsü üzerinde gösterilecek.

İngiliz ITV televizyonunun haberine göre, benzer reklam posterleri Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Birmingham, Manchester ve Bradford kentlerindeki 450 belediye otobüsünde de yer alacak
Hayır kurumunun bağışlarının yarısından fazlasını Ramazan ayı boyunca aldığı ve bu nedenle posterlerin Müslümanlara insani yardım yapmalarına teşvik etmesi amaçlanıyor. Hayır kurumu ayrıca posterlerin, Müslümanlara yönelik olumsuz havayı yumuşatmak için bir çağrı olabilir umudu taşıyor.

Diğer yandan söz konusu karar bazı Hıristiyan gruplarınca sertçe eleştiriliyor. Bir süre önce bir Hıristiyan grubunun bazı sinemalarda yayınlanmak üzere hazırladığı Hz. İsa ile ilgili reklamına yasak getirilmişti.
İslamic Relief Britanya Sorumlusu İmran Madden, Subhan Allan mesajının her kesimden insana ulaşması bakımından belediye otobüslerine yerleştirmenin daha etkili olabileceğini düşündüklerini belirterek olumlu bir mesaj paylaştıklarını ve bu mesajla olumlu bir yanıt almayı umut ettiklerini söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.