İngiltere Türkiye'ye polis göndermeyi tartışıyor

 Aynur TATTERSALL / LONDRA () İngiltere İçişleri Bakanlığı Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılan İngilizlerin önünü kesmek için İstanbul’daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirme önerisinde...

03 Mart 2015 Salı 11:36
İngiltere Türkiye'ye polis göndermeyi tartışıyor






 Aynur TATTERSALL / LONDRA ()

İngiltere İçişleri Bakanlığı Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılan İngilizlerin önünü kesmek için İstanbul’daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirme önerisinde bulundu.

Londra’da yaşayan İngiliz vatandaşı üç kızın Suriye'de IŞİD'e katılmak üzere geçen haftalarda Türkiye'ye gelmesi, İngiltere'yi ayağa kaldırdı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi, İngiliz vatandaşlarının IŞİD'e katılmak üzere ilk durak olarak geldikleri belirtilen İstanbul'da, havalimanlarına ‘polis dedektifleri’ yerleştirilmesi önerisinde bulundu.

Komite Başkanı Keith Vaz, gerekçe olarak artan sayıda radikal dincinin Suriye'ye geçmek için İstanbul'u köprü olarak kullanmasını gösterdi.

ÇOK DİKKATLE DEĞERLENDİRİLİMELİ

İçişleri Bakanı Theresa May ise, Avam Kamarası’nda milletvekillerine konuyla ilgili yaptığı bir konuşmada IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan kişi sayısındaki artış nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılması için Türk havayolu şirketleriyle görüştüklerini söyledi. Theresa May, İstanbul’daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirme önerisi için ise "çok dikkatle değerlendirilmeli" yorumu yaptı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.