İngiltere’de 60 milyon sterlinlik elmas soygununda faillerin kimlikleri belirlendi

İNGİLTERE’de Paskalya tatilinin başlamasından yararlanarak Mücevherciler Çarşısı olarak bilinen Hatton Garden’da kasalarda muhafaza edilen 60 milyon sterlinlik elmasları çalanların kimliklerinin belirlendiği, yakalanmak üzere...

13 Nisan 2015 Pazartesi 11:45
İngiltere’de 60 milyon sterlinlik elmas soygununda faillerin kimlikleri belirlendi






İNGİLTERE’de Paskalya tatilinin başlamasından yararlanarak Mücevherciler Çarşısı olarak bilinen Hatton Garden’da kasalarda muhafaza edilen 60 milyon sterlinlik elmasları çalanların kimliklerinin belirlendiği, yakalanmak üzere oldukları bildirildi.
SUÇ İŞLEDİKLERİ YERE DÖNDÜLER
Safety Deposit isimli kiralık kasa şirketine 3 Nisan Cuma günü yapılan müthiş soygunun faillerinin, Daily Mirror’un yayınladığı güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde teşhis edildiği anlaşıldı. Mirror gazetesi, son özel haberinde Doğu Avrupa ve İsrail’li oldukları tahmin edilen elit soyguncuların soygundan bir gün sonra polis alarma karşılık vermeyince tekrar Hatton Garden’a soygunu tamamlamaya geldiklerini bildirdi. Kayıtları inceleyen bir uzmanın soygunu yaptıran Bay Büyük’ün soyguncuları Doğu Avrupa ve İsrail’den tutmuş olabileceği görüşü üzerinde duruldu. Eski banka soyguncusu 'Jilet' Noel Smith (54), Daily Mirror’a yaptığı özel açıklamada, mücevher çeteşinin açgözlü davranarak profesyonelliği bırakıp olay yerine geri döndüklerine dikkat çekti.
Sunday Mirror gazetesinin  'Sizi biliyoruz' manşetli haberinde Mirror’un kamera görüntülerinin polisin çeteyi teşhis etmesine yardımcı olduğu ve elmas soyguncularının birkaç gün içinde tutuklanmasının beklendiği ileri sürüldü.
Londra polisi soygunda hırsızların ağır kesici aletler kullanarak kasaları açtıktan sonra çok miktarda nakit para ve mücevher çalarak kaçtığını açıklamıştı.
Paskalya tatilinin ardından Hatton Garden Dafety Deposit şirketi çalışanları, işyerlerine döndüklerinde 60-70 kiralık kasanın kırılarak yapılan soygunu fark etmişti.
İngiliz basını, hırsızların 200 milyon sterlin değerinde mücevher çaldığını ve bunun ülkede şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en büyük soygun olduğuna dikkat çekti.
Hatton Garden Hırsız Çetesi’nin kimliklerinin yayınladıkları özel görüntüleri sayesinde tespit edildiğini vurgulayan Sunday Mirror, "Hırsızlar bu görüntüleri görünce en büyük kabusu yaşayacaklar" derken birinin her yerde aranan altı elmas hırsızının tanıyabileceğine işaret etti.
6 elmas soyguncusunun görüntülerini incelen polis, soygunu İngiltere dışından Bay Büyük’ün düzenlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Hırsızların soygunu yaptıktan sonra İngiltere’yi terk ettikleri tahmin ediliyor.
Mirror’un elde geçirdiği görüntülerin ikinci soygundan olduğu anlaşıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.