İngiltere’de Osmanlı rüzgarı esti

İNGİLTERE'nin Cambridge şehrinde düzenlenen Osmanlı döneminde ait tarihi kaftan ve giysiler sergisi büyük ilgi gördü. İngiltere'nin Cambridge şehrinde '3. Cambridge Stil Haftası' kapsamında 'Ottoman Fashion Show' adlı defile düzenlendi....

06 Mart 2015 Cuma 17:34
İngiltere’de Osmanlı rüzgarı esti






İNGİLTERE'nin Cambridge şehrinde düzenlenen Osmanlı döneminde ait tarihi kaftan ve giysiler sergisi büyük ilgi gördü. İngiltere'nin Cambridge şehrinde '3. Cambridge Stil Haftası' kapsamında 'Ottoman Fashion Show' adlı defile düzenlendi. Defileye Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar’ın yanı sıra Osmanlı hanedanı mensuplarından Mahmud Namık Osmanoğlu, eşi Genevieve Robson ile çok sayıda Türk ve İngiliz davetli katıldı.
Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen defile büyük ilgi gördü.
Üç bölümden oluşan defilenin ilk bölümünde Anadolu'da giyilen gelinliklerden ikinci bölümde ise Osmanlı döneminden günümüze kalan kaftan ve giysiler İngiliz model tarafından podyuma taşındı.
Defilede ayrıca İngiltere'de yerleşik Türk tasarımcı Yasemin Biricik'in günümüz modasına uygun Osmanlı çizgisi ve motifleri taşıyan yeni koleksiyonu tanıtıldı.
Başkonsolos Yorulmazlar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye için çok önemli bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirildiğini düşündüğünü belirterek, "Türkiye'nin derin tarihi zenginliği ile bugün burada temsil edilmiş olmasından dolayı çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türkiye olarak bizim uluslararası alanda ülkemizi daha fazla temsil etmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.
Osmanlı hanedanı mensuplarından Mahmud Namık Osmanoğlu da İngiltere'de, Osmanlı kültürü ve Türkiye'yi desteklemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, orijinal Osmanlı parçalarını görmenin heyecan verici olduğunu söyledi.
Etkinliğin Kreatif Direktörü Berrin Bugay Lawler de Osmanlı dönemine ait asırlık kaftan ve giysilerin sanat eseri niteliğinde olduğunu, giysilerin İngiltere'ye İstanbul Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü'nden özel izinle getirildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.