İngiltere’de Türk bahçesi altın madalya aldı

Aynur TATTERSALL/ LONDRA, ()-İngiltere’nin dünyaca ünlü Hampton Court Çiçek Fuarı’nda Türkiye’nin ‘‘Cennet Bahçesi’’ ‘En İyi Dünya Bahçesi’ seçilerek altın madalya aldı. Bu yıl 25’incisi...

30 Haziran 2015 Salı 19:42
İngiltere’de Türk bahçesi altın madalya aldı






Aynur TATTERSALL/ LONDRA, ()-İngiltere’nin dünyaca ünlü Hampton Court Çiçek Fuarı’nda Türkiye’nin ‘‘Cennet Bahçesi’’ ‘En İyi Dünya Bahçesi’ seçilerek altın madalya aldı.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen ve bir birinden güzel bahçelerin sergilendiği dünyanın en ünlü Çiçek Fuarı’na bu yıl ilk kez katılan Türkiye ‘‘Cennet Bahçesi’’ konseptiyle altın madalya alarak ‘En İyi Dünya Bahçesi’ ödülünü kazandı.

BBC TÜRK BAHÇESİ’NDEN CANLI YAYIN YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilk kez yer aldığı Hampton Court Çiçek Fuarı’nda, Türk tasarımcı Nilüfer Danış tarafından tasarlanan, ‘Cennet Bahçesi’, 10'uncu yüzyıl Orta Asya’sındaki Türk cennet bahçelerinden esinlenerek tasarlanmış. Amaç, Türk çiçeği, iklimi, kültürü ve tarihini yansıtarak, eski Türk imparatorluk bahçeleri ve yaşamının önemini arttırmak.


‘Cennet Bahçesi’ yerli ve yabancı basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Fuarın en gözde bahçesi olan Türkiye’nin Cennet Bahçesi’nden İngiliz BBC televizyonu, gün boyu canlı yayın gerçekleştirdi.

ANTALYA EXPO’DA TANITILIYOR

Gördükleri yoğun ilgi karşısında büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Londra Kültür ve Tanıtım Ataşesi Ali Selçuk Can, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, bu yıl ‘Cennet Bahçesi’yle etkinliğe ilk kez katıldık. Bu ilk yılımız olmasına rağmen çok büyük ilgi gördü. Gün boyu süren ziyaretlerin ardından ‘En İyi Dünya Bahçesi’ ödülünü alarak altın madalyaya sahip olmak bizim için oldukça sevindirici ve gurur verici oldu’’ diye konuştu. Can, ayrıca İngiltere’de bahçe kültürünün çok gelişmiş olduğu dikkate alındığında Kültür ve Turizm Bakanlığının bu çiçek fuarına katılımı yolu ile özellikle ülkemiz florası, endemik bitkileri ve bahçe kültürünün tanıtımının yapılmış olmasının önemine değinerek, fuar esnasında dağıtılan broşür ve kartlar aracılığı ile de 2016 yılında Antalya’da gerçekleştirilecek EXPO fuarı hakkında farkındalık yaratmanın da amaçlandığını söyledi.

Türk Cennet bahçesinin tasarımcısı Nilüfer Danış ise, bahçenin Türk mimari özelliklerini yansıtan su çeşmesi köşkü ve yüksek duvarları bulunduğunu ifade ederek, bahçenin tasarımı ile geleneksel Türk değerlerini yenilikçi ve çağdaş bir şekilde yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.Fuarı 6 gün boyunca her kıtadan yaklaşık 140 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.