Irak Ordusu iki yıl sonra Ramadi'ye girdi

Irak ordusu iki yıldır IŞİD militanlarının işgal altında tuttuğu hükümet binalarının bulunduğu Ramadi’nin merkezi Havz bölgesine girmeyi başardı.

27 Aralık 2015 Pazar 01:38
Irak Ordusu iki yıl sonra Ramadi'ye girdi






Irak Ordusu iki yıl sonra Ramadi'ye girdi

Irak'ın Ramadi kentinde Irak ordusunun IŞİD’e yönelik operasyonları devam ediyor. Irak ordusu hükümet binalarının bulunduğu Ramadi’nin merkezi Havz bölgesine girmeyi başardı.

Bubi tuzakları ve mayınlar ise Iraklı güçlerin ilerleyişini yavaşlatıyor. Halidiye İlçe Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim El Fehdavi, terörle mücadele birimi ve acil müdahale güçlerinin Ramadi merkezindeki Havz bölgesine girmeyi başardığını belirterek ordu güçlerinin de operasyonlara katılmakta olduğunu kaydetti. Çatışmalarda 20 IŞİD militanı öldürüldü.

El Fevdavi açıklamasında koalisyon güçlerinin hava desteklerinin de önemli rol aldığını belirterek, IŞİD hedeflerine yönelik havadan saldırıların yoğunlaştığını ifade etti.

Yüksek binalarda bulunan IŞİD keskin nişancılarının da hava saldırılarında hedef alınmakta olduğu bildirilirken, güvenlik güçlerinin son 3 günde Ramadi’nin El Aramil, El Bekir ve El Zubat bölgelerinin kontrolünü sağladığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 27.12.2015 01:40
Anahtar Kelimeler:
Irak Ordusu Ramadiye Girdi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.