Irak'ta son durum, Sincar ele geçirildi

Irak ordusu Kerkük operasyonunu tamamladı. Sincar dün gece yarısı tamamen ele geçirildi. Kerkük'te halka yönelik saldırılarda kullanılan patlayıcıların benzerleri Peşmerge karargahında çıktı.

17 Ekim 2017 Salı 09:46
Irak'ta son  durum, Sincar ele geçirildi






Irak'ta son  durum, Sincar ele geçirildi

Peşmerge'nin Kerkük işgali sona ererken, Irak ordusu gece yarısı Avana, Bai, Dibis ve Hassan'ı da ele geçirdiği haberleri geldi. Peşmerge ile PKK'nın ortak denetiminde yer alan Sincar da Irak merkezi hükümetinin tamamen kontrolü altına girdi. Türkmeneli Cephesi'nden yapılan açıklamada, Dibis'de Peşmerge'nin kontrol ettiği cezaevinde bulunan çok sayıda DEAŞ üyesi teröröst silahlandırılarak serbest bırakıldı. Şehir merkezinde çıkan çatışmalar şiddetlenince takviye birlikler gönderildi.

Irak güçleri, Peşmerge'nin denetimindeki Avana ve Bai Hassan petrol sahalarını kontrolü altına aldı.

Öte yandan Kerkük Peşmerge karargahında ele geçirilen patlayıcıların, son dönemde sık sık meydana gelen saldırılarda kullanıldığı iddia edildi.

Anahtar Kelimeler:
Irakta Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.