Irak Türkmenleri'ne Rusya Federasyonu'ndan destek

Irak Türkmenleri, ülke genelinde yapılan son seçimde sandık hilesiyle adeta yok edilmek isteniyor. Rusya Halk Birliği Siyasi Partisi, büyük haksızlığa uğrayan Irak Türkmenleri'nin yanında olduğunu açıkladı.

17 Mayıs 2018 Perşembe 10:12
Irak Türkmenleri'ne Rusya Federasyonu'ndan destek






Irak Türkmenleri'ne Rusya Federasyonu'ndan destek

Irak'ta yapılan son seçimlerde özellikle Kerkük bölgesinde oyları çalınan Türkmenlere Rusya Halk Birliği Siyasi Partisi'nden anlamlı destek. 


Türkiye'nin seçim havasına girdiği, Kudüs'te yaşanan dramatik olayların iç kamuoyunu etkilediği bir dönemde, Kerkük'teki seçimlere karıştırılan hilenin takipçiliği STK'ların elinde kaldı. 


Irak Türkmenleri'nin son seçimlerde hile ile adeta yok sayıldığı bir dönemde, Avraysa Türk Dernekleri Federasyonu'nun konuyu uluslararası platformlara taşıması sonuç verdi. 

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığı’ndan aldığımız bilgiye göre; Rusya Halk Birliği Siyasi Partisi, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’ye gönderdikleri mektupla; Irak seçimlerinde Türkmenlere yönelik haksızlıkların takipçisi olacaklarını ifade ederek, Türkmenlerin hak ve hukuklarını yok sayan girişimleri kabul etmedikleri belirtildi.

Rusya Halk Birliği Partisi Genel Başkanı ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı adayı Sergey Nikolayeviç Baburün imzasını taşıyan mektupta; “...Demokrasi kuralları ve prensiplerine aykırı olan oy verme sonuçlarının sahteleştirilmesinine yönelik herhangi bir hareketi, halkın iradesinin çarptırılması maksadıyla teknik vasıtalarla manüpülasyonları kabul edilemez olarak görüldüğü” vurgulandı.


 Mektup, Büyük Türk Kurultayı Uluslararası Çağrı Komisyonu Başkanı tarafından, Türkmen Cephesi Başkanlığı’na teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.