İran'ı da karıştırdılar: Meclis baskını sırasında 7 kişi can verdi

İran'da silahlı saldırı. İran Meclis'i ve Humeyni'nin mezarı silahlı saldırının hedefi oldu. İran'da son durum haberin devamında

07 Haziran 2017 Çarşamba 09:59
İran'ı da karıştırdılar: Meclis baskını sırasında 7 kişi can verdi






İran'ı da karıştırdılar: Meclis baskını sırasında 7 kişi can verdi

İran'ı karıştıran saldırılarlar kan döküldü. 7 kişinin öldüğü saldırıda halen 4 kişi Meclis binasında rehin tutuluyor. İran yönetimi saldırıların DEAŞ tarafından düzenlendiğini açıkladı. Humeyni Turbesi'ne saldıran bombacılardan biri, yanında getirdiği siyanürü içerek intihar etti.


Saldırılarda 7 kişi öldü 12 kişi yaralandı. İşte İran'da son durumun detayları..
Ortadoğu'da komşularına göre nisbeten daha sakin bir ülke olarak bilinen İran'da terörist saldırı. İran Meclis binasını basan silahlı kişiler bir kişiyi öldürdü. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bazı kişileri rehin alan saldırganlara yönelik operasyon hazırlığı var. Öte yandan, İran İslam Devleti'nin kurucusu İmam Humeyni'nin de mezarına saldırı düzenlendi.



İRAN'DA SON DURUM

İran'da önce parlamentoya sonra Humeyni'nin mezarına silahlı saldırı! Fars ve Mehr haber ajanslarının haberine göre, İran parlamentosunda silah sesleri duyuldu.

Tasnim Haber Ajansı, parlamentoya giren 3 kişinin ilk belirlemelere göre 2 kişiyi yaraladığını duyurdu. Çatışmanın devam ettiği parlamento binasında saldırganların bazı kişileri rehin aldığı belirtiliyor. Saldırıda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Tahran Milletvekili İlyas Hezreti saldırganlardan ikisinin kalaşnikof, birinin ise tabanca taşıdığını açıkladı.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı parlamentodaki çatışmanın sona erdiğini söyledi.

BİR SİLAHLI SALDIRI DA HUMEYNİ'NİN ANIT MEZARINDA

Tahran'ın güneyinde bulunan Humeyni'nin anıt mezarında da bir kişinin ateş açtığı belirtildi. Olay yerinde yaralılar olduğu belirtiliyor. 

ÇELİŞKİLİ HABERLER GELİYOR

İran'da 19 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından meydana gelen saldırıların kimler tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor. 

İkinci saldırı Humeyni türbesinde

İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni'nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda yaralananlar olduğu bildirildi. Öte yandan Anadolu Ajansı İran merkezli muhabiri Mustafa Melih Ahıshalı, “İran devrim lideri Humeyni’nin türbesinin bulunduğu noktada da bazı olaylar olduğu ve yaralıların bulunduğu bilgisi geliyor” dedi. Tesnim haber ajansı, Humeyni türbesinin önünde yaralılar olduğunu aktardı.

'Kendini patlattı' iddiası

Mehr haber ajansı, Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın 'intihar yeleğini' infilak ettirdiğini duyurdu. Olayda toplamda, 1 ölü 5 yaralı olduğu ifade ediliyor.
Son Güncelleme: 07.06.2017 11:14
Anahtar Kelimeler:
İranda Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.