İran'dan Yemen'e yardım açıklaması

İRAN, Yemen'deki hava saldırılarında yaralananları ülkesinde tedavi edebileceğini açıkladı. Tahran yönetimi ayrıca Yemen hükümetinin istemesi halinde bu ülkeye tıbbi yardım ve doktor göndermeye de hazır olduğunu bildirdi. İran Sağlık...

27 Mart 2015 Cuma 17:26
İran'dan Yemen'e yardım açıklaması






İRAN, Yemen'deki hava saldırılarında yaralananları ülkesinde tedavi edebileceğini açıkladı. Tahran yönetimi ayrıca Yemen hükümetinin istemesi halinde bu ülkeye tıbbi yardım ve doktor göndermeye de hazır olduğunu bildirdi.
İran Sağlık Bakanlığı, Yemen'e karşı Suudi Arabistan önderliğinde yapılan hava saldırıları üzerine bugün bakanlıkta bir toplantı yapıldığını duyurdu. Sağlık Bakanı, Kızılay kurumu başkanı ve askeri yetkililerin katıldığı toplantının ardından yapılan açıklamada 'devrim hükümeti' olarak adlandırılan Yemen hükümetinin talepte bulunması halinde İran'ın bu ülkeye yardım gönderebileceği kaydedildi. Tahran, ayrıca saldırılarda yaralanan Yemenlileri ülkeselindeki hastanelerde tedavi etmeye de hazır olduğunu belirtti. 52 Yemenli, Tahran'da tedavi görüyor Tahran yönetimi Yemen'deki bir cami saldırısında yaralanan 52 kişiyi 23 Mart'ta tedavilerine devam edilmek üzere İran'a getirmişti. Yaralılar şu an Tahran'daki bir hastanede tedavi ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.