İranlı kadınlar maçlara girmek için bu yolu kullanıyor

Futbol maçlarında cinsiyet ayrımının yoğun olarak yaşandığı İran'da, kadınlar tuttukları takımları destekleyebilmek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Traktör Sazi'nin fanatik taraftarı kadınların yoğun olarak başvurduğu yöntem tüm dünyayı şaşkına çevirdi.

26 Ocak 2018 Cuma 19:43
İranlı kadınlar maçlara girmek için bu yolu kullanıyor






İranlı kadınlar maçlara girmek için bu yolu kullanıyor

Kadınların erkek takımlarının maçlarını izlemek için stadyuma girmelerinin yasak olduğu İran'da, kadınlar son zamanlarda farklı yöntemler kullanarak statlara girmeyi başarıyor.

İranlı kadınlar, sevdiklerin takımın maçlarını yakından izleyebilmek için erkek kılığına girerek, bu şekilde güvenlik kontrolünü atlatıp stadyumlara girebilmeyi başarıyor.

Kendilerine sahte sakal yapan İranlı kızlar, yüzlerini desteklediklerin takımın rengine boyayıp, saçlarını peruk veya şapkayla kapatıp erkek kıyafeti giyip bu şekilde müsabakaların yapıldığı alana giriyor.
Tam tersi de oluyor: Erkek çalıştırıcı kadın kılığında salona girmişti.
Ülkede ayrıca ereklerin de kadın müsabakalarının yapıldığı salonlara girmesi yasaktır. Yaklaşık 2 ay önce İran'da yapılan 5. Asya Kadınlar Kabaddi Şampiyonası'nda Tayland takımının erkek çalıştırıcısı, salona girebilmek için başını eşarpla kapatarak, kadın kılığında içeriye girmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.