İrma Kasırgası Türkleri vurdu; 35 Türk kurtarılmayı bekliyor

Atlantik Okyanusu'nda küçük bir ada ülkesi olan Saint Martin'de mahsur kalan 35 Türk, Ankara'nın kendisini kurtarmasını bekliyor.

10 Eylül 2017 Pazar 16:11
İrma Kasırgası Türkleri vurdu; 35 Türk kurtarılmayı bekliyor






İrma Kasırgası Türkleri vurdu; 35 Türk kurtarılmayı bekliyor

Kıt'a Amerika'yı etkileyen İrma Kasırgası yüzünden 35 Türk vatandaşı küçük bir ada ülkesinde kurtarılmayı bekliyor. Sint Maarten adasında mahmur kalan vatandaşlarımız Dışişleri Bakanlığı'na telefonla ulaştıklarını ancak sadece 20 saniye görüşebildiklerini ifade ederek, uçak gönderilmesini talep ediyor.

Atlantik Okyanusu üzerinde son 10 yılda görülen en güçlü kasırga olan Irma, önce Karayipler'deki Antigua ve Barbuda'yı ardından da Sint Martin ve Saint Barts' adasını vurdu.

Yüzde 40'ı Hollanda, Yüzde 60'ı Fransa toprağı olan Sint Martin adasının Hollanda'ya ait tarafı olan Saint Maarten adasında ise yıkım sonrası tahliye çalışmaları devam ediyor.
Adadan alınan bilgilere göre 35 Türk vatandaşı yıkıma uğramış adadan ayrılmaya çalışıyor. ABD'nin kendi vatandaşlarını tahliye etmek için uçak yolladığını belirten Türk vatandaşları, Dışişleri Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştıklarını söylediler.

Dışişleri Bakanlığıyla temasa geçtiklerini fakat sonuç alamadıklarını belirten bir Türk vatandaşı, "Dün sadece bizi kurtarın diye 20 saniye telefon görüşmesi yapabildik" ifadelerini kullandı.

Türklerin adadan kendilerini kurtarmaya çalıştıklarının altını çizen Türk vatandaşı, tahliyelerin hızlandırılmasını istedi.

Irma Kasırgası, kıtaya Atlas Okyanusu'nun kuzey batısından giriş yaparak ABD kıyılarına doğru ilerliyor. Kasırga, Florida'nın güney bölümünde etkisini göstermeye devam ediyor. 

Son Güncelleme: 10.09.2017 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.