IŞİD’e katılan Almanların sayısı 650’ye çıktı

Ahmet İNCEL / MÜNİH ()-Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, IŞİD’e katılmak üzere Almanya’dan Suriye ve Irak’a giden Almanların sayısının 650’ye çıktığını açıkladı. Bir televizyon programında...

06 Mart 2015 Cuma 10:35
IŞİD’e katılan Almanların sayısı 650’ye çıktı






Ahmet İNCEL / MÜNİH ()-Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, IŞİD’e katılmak üzere Almanya’dan Suriye ve Irak’a giden Almanların sayısının 650’ye çıktığını açıkladı.

Bir televizyon programında konuşan de Maizière, Almanya’da, Fransa ve Beliçika’da olduğu gibi cihat için gidenlerin sayısında artış olduğunu söylerken, sadece İngitere’den katılanların sayısının azaldığını vurguladı. Alman güvenlik güçlerinin ülkedeki radikal dinciler konusunda oldukça bilgili olduklarını vurgulayan bakan, giden 650 kişinin kimliklerinin hemen saptanabildiğini açıkladı. Bakan, binden fazla tehlikeli olarak sınıflandırılan aşırı dinci için, “onları da çok iyi tanıyoruz“ dedi.

SAYIDA HIZLI ARTIŞ VAR


Alman Focus dergisinin konuyla ilgili haberinde, Anayasayı Koruma Kurumu’nun dört ay öncesine kadar IŞİD’e katılan Almanlar’ın sayısını 320 olarak açıkladığına dikkati çekildi. 2013 yılında ise terör örgütüne sadece 60 kişi katılmıştı. Haberde, katılan genç Alman erkeklerinin, genelde Almanya’da aşırı dincilerin ağına düşmüş göçmen kökenli Müslümanlar olduğu yer aldı.

ÇABUK ŞEHİT OLUYORLAR

Öte yandan dergiye konuşan, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen Alman gönüllülerinin geçtiğimiz yaz IŞİD tarafından ‘ölmeye hazır kolay kurban‘ olarak nitelendirildiğini vurguladı. Maaseen: „Bu terör ordusuna katılan çok çabuk şehit oluyor. Sanırım tecrübesiz Alman gönüllülere güvenip eski model bir kalaşinkof bile vermiyorlar“ dedi. Spiegel’in haberinde Ocak ayı itibarıyla 500 aşırı dinciye karşı soruşturma açıldığı belirtilirken, 2014 sonunda 46 kişinin bir terör örgütüne üye olmaktan savcılığı teslim edildiği yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.