IŞİD’in siber halifesi öldürüldü

  DIŞ HABER – Gonca YAĞCI / LONDRA () IŞİD'in 'siber halifesi’ olarak bilinen ve örgütün sosyal medya faaliyetlerini yürüten İngiliz vatandaşı Cüneyt Hüseyin Suriye’de öldürüldü. Amerikan Wall Street Journal...

28 Ağustos 2015 Cuma 16:39
IŞİD’in siber halifesi öldürüldü






  DIŞ HABER –

Gonca YAĞCI / LONDRA ()

IŞİD'in 'siber halifesi’ olarak bilinen ve örgütün sosyal medya faaliyetlerini yürüten İngiliz vatandaşı Cüneyt Hüseyin Suriye’de öldürüldü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Hüseyin’in Suriye’nin Rakka kentinde düzenlenen insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybettiğini yazdı

İngiltere'nin Birmingham şehrinden 2013 yılında Suriye'ye giden 22 yaşındaki Cüneyt Hüseyin’in IŞİD içinde üst düzey yetkililerden biri olan bir bilgisayar korsanı olduğu biliniyordu.


Örgüte katıldıktan sonar Abu Hussain Al Britani adını alan Hüseyin sürekli olarak bilgisayar kullanan genç müslümanları IŞİD’e katılmaları için Suriye ve Irak’a davet ediyordu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC de Hüseyin’in 2012 yılında eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in özel bağlantılarını internete sızdırmak ve terörle mücadele telefon hattını işletmek suçlarından 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını yazdı.

İngiliz SKY televizyonu da Hüseyin’in 1 Ağustos’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ve Kraliçe Elizabeth ile hükümet yetkililerinin katıldığı Japonya Zafer Günü ( V-J Day) kutlamalarında bir saldırı planı düşündüğü haberini yaptı.

Hüseyin’in Sky News muhabirine ‘’Allah’a inanmayanları inşallah vuracağız. Onların kendi askerlerini kendi topraklarında vuracağız. İnşallah, Irak ve Afganistan’da görev yapan askerler kalabalığın içine atlayacak ve bombayı patlatacak” dediği öne sürüldü.

Hüseyin’in örgüte üye kazandırmakta ve saldırı planlamasında kilit bir rol üstlendiği biliniyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.