İsrail Bakan: Terör İstanbul'dan organize ediliyor

İsrail Savunma Bakanı Yaalon, Nablus'ta çökertilen HAMAS hücresinin eylemlerinin İstanbul'dan organize edildiğini iddia etti.

07 Ekim 2015 Çarşamba 16:49
İsrail Bakan: Terör İstanbul'dan organize ediliyor






İsrail Bakan: Terör İstanbul'dan organize ediliyor

İsrail Savunma Bakanı Moshe Bugy Yaalon’un  Nablus’ta el’e geçirilen terör hücresi hakkındaki açıklamalarda bulunurken, örgütün İstanbul'dan finanse edildiğini iddia etti. Bakan Yaalon açıklamasında Eytam ve Neama Henhin cinayetlerini  aydınlatılmasında görev alan güvenlik görevlilerini tebrik ederken cinayetten sorumlu HAMAS üyelerinin tutuklanmasından övgüyle söz etti.

Yaalon açıklamasında şunları söyledi: Ortaya çıkartılarak etkisiz hale getirilen ve tutuklanan bu terör hücresinin cinayetlerin sorumluları olmakla kalmayıp gelecekte planladıkları diğer cinayetlerinin de ortaya çıkartılıp  önlenmiş olması çok önemlidir.

İSTANBUL'DA OTURMAKTA TERÖR EYLEMLERİ ORGANİZE ETMEKTE

Hamas terör örgütü ara vermeksizin saldırılarını değişik istikamet ve mekanlarda devam ettirmekte olup bu faaliyetin parasal kısmı ise aslında Gazze’de oturmakta olan Batı Şeria yönetim masası ve İSTANBUL’da oturmakta olan ve oradan Batı Şeria’daki terör eylemlerini organize eden SALAH AURURİ tarafından temin edilmektedir. Doğal olarak hür dünya devletlerinin bu gerçeği göremezden gelerek halının altına süpürmemeleri gerektiğini hatırlatmak isterim.

Terör ile mücadelede uzlaşmasız bir kararlılık, sabır,anlayış ve aklıselim gerektirir. Bizler de aynen bu şekilde hareket ediyoruz. Terör müsebbiplerine hayatımızı altüst etmelerine izin vermeye niyetimiz yoktur. Kan’a susamış ve sınır tanımaz  terör örgütleri ile öyle bir mücadele içindeyiz ki bizden istenen uzun süreli nefestir ve biz de bu durumdayız.

İSK asker ve komutanları, Askeri istihbarat birimleri , sınır polisi ve İsrail emniyet kuvvetleri üzerlerine düşeni gece ve gündüz demeden yapmaktalar ve terör ile mücadele ile saldırıları önleme çabası  içindedirler. Büyük bir oranda ulaşılan başarılar sayesindedir ki daha makul bir yaşam sürdürebilmekteyiz.Ve bu yüzden de kendilerine teşekkür ediyorum

Buradan bakanlardan bazılarına, Millet Vekillerine ve Yehuda ve Şomron bölgesinde toplumsal görevlerde olanlardan konuşmalarına dikkat etmelerini ve özellikle İSK’ne karşı  Komutanlarına ve askerlerine  vede İsrail Devleti Hükümetine karşı sorumsuzca ifadelerinde dikkatli olmalarını rica ediyorum. Bu toplumsal görevlere seçilenlere yakışmayan bir davranış biçimidir. Bu tür konuşmalar ile yanlış anlaşılmalar oluşabilir ve bazı vatandaşların kanunun ellerine alarak bireysel harekeler yapmalarını desteklediği sanılabilir.
Takdir etmemiz gerekir ki özellikle Bakanlar ile seçilenlerin büyüklükle milli sorumluluk göstermeleridir.
Bir kez daha Eytam ve Naama Henkin’in , Nehemya Lavi ile Aaron Benet Benita’nın ailelerine baş sağlığı kendilerine de Allahtan rahmet dilerim.
Biz Filistin terörü ile mücadeleye kararlılık ve sorumlulukla güçle ve anlayış ile devam ediyoruz.
 
 
 


Son Güncelleme: 07.10.2015 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.