İsrail savaş uçağı, Suriye üzerinde vuruldu

Suriye, İsrail ve İran, ortadoğuda yeni bir savaşın eşiğine koşar adım yaklaşıyor. Suriye füze savunma sistemleri ilk kez bir İsrail uçağını düşürdü. Bu belki de S-300 füzeleri ile vurulan ilk ABD yapımı savaş uçağı oldu.

10 Şubat 2018 Cumartesi 10:41
İsrail savaş uçağı, Suriye üzerinde vuruldu






İsrail savaş uçağı, Suriye üzerinde vuruldu


Suriye İsrail arasındaki savaşın ayak sesleri. Sık sık Suriye'ye füze saldırıları düzenleyen İsrail hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağı düşürüldü. İsrail askeri sözcüsü, savaş uçağının ülkenin kuzeyinde bir bölgeye düştüğünü iki pilotun kurtarıldığını açıkladı. Sözcü Yarbay Jonathan sözkonusu F-16 tipi savaş uçağının ülke toprakları içine düştüğünü duyurdu. Suriye hava savunma sistemini oluşturan S-300 füzeleri ilk kez bir F-16 uçağını vurmayı başardı.

S-300'LER İLK KEZ F-16 SAVAŞ UÇAĞI VURDU

Suriye devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin İsrail uçağını düşürdüğünü duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da kontrol sistemi Suriye'de bulunan ve İran tarafından kontrol edilen bir İHA'yı hedef alan İsrail'e ait F-16 tipi savaş uçağının düşürüldüğü bildirildi. Rusya yapımı S-300 füze savunma sistemine sahip Suriye'nin, ilk kez ABD yapımı bir F-16 savaş uçağını düşürmesi dikkat çekti.


İRAN'A AİT İHA VURULDU

Bu arada İsrail, İran'a ait olan ve Suriye'den kontrol edilen İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) hedef alan F-16 tipi savaş uçağının Suriye ordusu tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordu sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada ülkenin kuzeyinde hava sahasını işgal eden ve İran'a ait olan bir insansız hava aracının vurulduğunu duyurdu.

Suriye devlet televizyonu da hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait uçağı düşürdüğünü duyurmuştu.

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu güçlerine ait ve İran tarafından kontrol edilen bir İHA'nın, helikopterler tarafından vurulduğunu açıkladı.

Suriye devlet televizyonu, hava savunma sisteminin birden fazla jeti vurduğunu söylerken, İsrail ordusu bu iddiayı yalanlayarak sadece 1 savaş uçağının zarar gördüğünü söyledi.

İSRAİL'DEN YENİ HAVA SALDIRILARI İDDİASI

Suriye devlet televizyonu, Şam'ın kırsal bölgelerinde güçlü patlama sesleri duyulduğunu belirtirken, bunun yeni bir İsrail saldırısı olduğu belirtildi.

Düşürülen uçağın ardından İsrail'in Şam kırsalında yeni hava saldırıları gerçekleştirdiği ve hava savunma sistemlerinin devreye girdiği ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise hava savunma sistemi dahil 12 Suriye, 1 İran hedefinin vurulduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 10.02.2018 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.