İsrail Suriye'ye saldırdı; Şam'a füzeli saldırı

Şam'a yönelik füze saldırısı sırasında Suriye hava savunma sistemlerinin devreye girdiği açıklandı. İsrail'in füze saldırısı sırasında ilk kez S-400 savunma füzelerinin kullanıldığı haberleri geldi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 09:56
İsrail Suriye'ye saldırdı; Şam'a füzeli saldırı






İsrail Suriye'ye saldırdı; Şam'a füzeli saldırı

Suriye iç savaşı sırasında sık sık bu ülkeyi bombalayan İsrail'in saldırıları yoğunlaştı. İsrail'in Haaretz haber sitesi, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir araştırma merkezine füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Suriye yerel medyası, sabahın erken saatlerinde 'yeni bir İsrail saldırısı' olduğunu, hava savunma sistemleriyle karşılık verildiğini belirtti


Şam yakınlarında şiddetli 3 patlama duyulduğu, Suriye hava savunma sistemlerinin ise İsrail'in saldırılarına karşılık verdiği belirtildi.

Suriye yerel medyası, sabahın erken saatlerinde 'yeni bir İsrail saldırısı' olduğunu, hava savunma sistemleriyle karşılık verildiğini duyurdu. Suriye hükümetine yakın bir kaynak, Şam'ın kuzeyindeki Jamraya'da bir araştırma merkezinin hedef alındığını ifade etti.  

Alman haber ajansı DPA'ya konuşan bir kaynak da, Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail'in füzelerine 'başarılı bir şekilde' karşılık verdiğini söyledi.
Suriye, İsrail'in başkent Şam yakınlarındaki bir araştırma merkezine füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. Resmi haber ajansı SANA'nın Suriye ordusu kaynaklarına dayandırdığı haberde, çarşamba sabahı düzenlenen saldırının, Şam kırsalındaki Camraya bölgesinde bir araştırma merkezini hedef aldığı belirtildi.

SANA'ya konuşan ordu kaynakları Şam'ın kuzeyindeki merkezin daha önce de İsrail saldırılarına hedef olduğunu, çarşamba sabahı meydana gelen saldırıda hava savunma sisteminin devreye girerek füzelerden birkaçını havada imha ettiğini kaydetti.

İsrail ordu sözcüsü Tel Aviv'de konuyla ilgili yöneltilen sorulara, söz konusu haberlerle ilgili açıklama yapmak istemedikleri yanıtını verdi.

İsrail hava kuvvetleri Suriye içindeki hedeflere yapılan saldırılarda genellikle Lübnan hava sahasını kullanıyor. İsrail jetleri Kasım ayında da Humus vilayetindeki hedefleri bombalamıştı. İsrail Suriye'deki saldırılarını, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın müttefiklerinden Lübnan Hizbullah'ına bağlı silahlı gruplar üzerinde yoğunlaştırıyor. KAYNAK DW

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.