İsviçre'de Kara Paraya Karşı Önlemler Kapıda

İSVİÇRE Hükümeti, Kantonlar Meclisi ve Bankalar Birliği, ülkede kara para aklamanın önüne geçilmesi için nakit ödemeler noktasında bazı kısıtlamalara hazırlıyor. Hükümetin birçok noktada nakit ödemenin önüne geçmek için planlar...

03 Kasım 2014 Pazartesi 14:24
İsviçre'de Kara Paraya Karşı Önlemler Kapıda






İSVİÇRE Hükümeti, Kantonlar Meclisi ve Bankalar Birliği, ülkede kara para aklamanın önüne geçilmesi için nakit ödemeler noktasında bazı kısıtlamalara hazırlıyor.
Hükümetin birçok noktada nakit ödemenin önüne geçmek için planlar yaptığı belirtildi. İsviçre Federal Meclisi'nin sıcak bakmadığı bu planı Hükümet ve kantonlar meclisinin desteklediği ifade edildi. 100 bin Frank'ın üzerinde nakit ödeme yapacak tüccarlardan ayrıntılı beyan istenecek. Yapılacak denetimlerden sonra şüpheli bir durum tespit edilmesi halinde sorumlu birim, yetkili makamlara olayı ihbar ederek kapsamlı araştırma talep edebilecek. Komisyonların çeşitli önerilerinin değerlendirmeye alındığı uygulama tartışılmaya devam ediliyor. İsviçre Hükümeti kara paraya karşı mücadeleyi katılaştırarak, 2025 yılında açıklanacak kara para aklayan uluslararası listede ülkenin isminin görünmesini istemiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.