İsviçre'de Yabancı Nüfusu Artıyor

Zafer ATAMER/ CENEVRE,(isviçre),() - 2014 yılı Ağustos ayı itibarıyla İsviçre'de yaşayan yabancı sayısının 1 milyon 924 bin 129 olduğu açıklandı. Yabancıların yüzde 68'inin ABD, geri kalanın ise ağırlıklı olarak AB ülkesi...

25 Ekim 2014 Cumartesi 20:14
İsviçre'de Yabancı Nüfusu Artıyor






Zafer ATAMER/ CENEVRE,(isviçre),() - 2014 yılı Ağustos ayı itibarıyla İsviçre'de yaşayan yabancı sayısının 1 milyon 924 bin 129 olduğu açıklandı. Yabancıların yüzde 68'inin ABD, geri kalanın ise ağırlıklı olarak AB ülkesi vatandaşları olduğu açıklandı. Bu rakamın geçen yıla oranla 59 bin 430 kişi arttığı belirtildi.
İsviçre İçişleri Bakanı Alain Berset, "Dünya'nın içinde bulunduğu olumsuz şartların neticesi olarak bir çok insan, ülkesini değiştirmek zorunda kalıyor. Bu ülkemizi doldurmaları anlamına gelmiyor. Tedbirli olmalıyız" dedi.
İsviçre 2016 yılı başından itibaren göçmen sayısına kota koyacağını bildirmiş ve bu yüzdenden AB ile gerginlik yaşamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.