İtalya’da Kadın Bakanın Külah Dondurma Yemesine Cinsel Anlam Yükleyen Dergiye Tepki Yağdı

İTALYA’da kadın bir bakanın külah dondurma yediği fotoğraflarını, cinsel anlam yükleyerek yayımlayan Chi dergisine tepki yağdı. Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi’ye ait olan yayıncılık şirketi Mondadori bünyesindeki İtalya’nın...

06 Kasım 2014 Perşembe 11:30
İtalya’da Kadın Bakanın Külah Dondurma Yemesine Cinsel Anlam Yükleyen Dergiye Tepki Yağdı






İTALYA’da kadın bir bakanın külah dondurma yediği fotoğraflarını, cinsel anlam yükleyerek yayımlayan Chi dergisine tepki yağdı.
Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi’ye ait olan yayıncılık şirketi Mondadori bünyesindeki İtalya’nın ünlü haftalık magazin dergisi Chi, çok tartışmalı bir fotoğraf altı haber yayınladı. Dergi, 33 yaşındaki Kamu Yönetimi ve Sadeleştirme Bakanı Marianna Madia’yı, eşinin kullandığı araçta külah dondurma yerken fotoğrafladı.
Bakanın iştahla dondurma yediği anlardan 4 kareyi kullanan dergi, cinsel göndermeli 'Dondurma ile yapmayı biliyor' başlığını da kullandı. Başlığın altına ise, 'Bakan Madia eşiyle bir zevk molası verdi' ifadeleri eklendi.
Bunun üzerine sosyal medyada siyaset, sanat ve basın dünyası başta olmak üzere her kesimden tepkiler yağmaya başladı. Birçok kadın ve erkek, mikroblog sitesi Twitter ile Instagram ve Facebook’ta 'Cisofareanchio (ben de yapmasını biliyorum)' hashtag’i ile dondurma yediği fotoğrafını paylaşarak hem haberi protesto etti hem de bakana destek oldu.
Bu haberle kadınların incitildiği belirtilen sosyal medyada derginin Genel Yayın Yönetmeni Alfonso Signorini protestoların direkt hedefi olurken, bu haftaki Chi’nin satın alınmaması için de kampanya başlatıldı.
İtalya’nın gazeteciler cemiyeti ODG, dergi yöneticisi Signorini hakkında disiplin soruşturması başlattı. Signorini hakkındaki bu soruşturma, ahlaki kuralları hiçe sayarak özel hayatın ihlali ve mesleki haysiyetin hiçe sayılması çerçevesinde yürütülecek.
"BU SAPIKÇA"
Bakan Madia’nın partisi olan PD (Demokrat Parti) üyesi Senatör Laura Puppato Twitter hesabından, "Bu iç açıcı olmayan durum karşısında Bakan Marianna Madia’ya destek olalım, Chi’nin sayfası sapıkça2 diye yazarken, birçok paylaşımcı bunu 'İğrenç bir gazetecilik' olarak yorumladı.
Bazı gazetelere blog yazıları yazan Pietro Raffa, "Bu, suçlu bir gazetecilik tarzıdır. Cinsiyetçilik gereksiz bir şeydir, suçtur. Başka nasıl anlatılır bilmiyorum" diye yazdı.
Roberto Marone adlı bir kullanıcının, Başbakan Matteo Renzi’nin, Gazeteci Domenico Naso’nun ise Berlusconi’nin dondurma yerken görüntülendiği birer fotoğrafını da yine aynı hashtag ile paylaşması dikkat çekti.
Domenico Naso ayrıca, "Chi’nin yaptığı domuzluktan sonra basın kartımı yırtma isteği geldi" mesajını da paylaştı.
Bir başka Twitter kullanıcısı, "Bu alçakça bir haber servisi, dergiye ne ceza verilse az", bir diğeri ise, "Utanç verici bir cinsiyetçi hareket" diye yazdı.
BERLUSCONİ’NİN SEVGİLİSİNE NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİNİZ?
Tepkilerin çığ gibi artması üzerine Genel Yayın Yönetmeni Signorini, Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla kendini ilginç bir şekilde savundu. Berlusconi’nin kendisinden 48 yaş küçük nişanlısı Francesca Pascale’nin de uzun çubuk şeklindeki Calippo dondurma yediği bir videosunun daha önce internete düştüğü ancak, kimsenin buna tepki göstermediğine gönderme yapan Signorini, “Calippo evet, dondurma hayır mı?” ifadelerini kullandı.
BERLUSCONİ’NİN EŞİNİ DE KIZDIRMIŞLARDI
Dergi, Berlusconi’ye karşı olan isimleri hedefine almasıyla biliniyor. İtalyan basını Bakan Madia’ya yapılanın ise politik mi yoksa okuyucunun dikkatini çekme amaçlı mı olup olmadığına anlam veremedi.
Aynı dergi birkaç ay önce, Berlusconi’den yüklü miktarda nafaka elde ederek boşanan eski model Veronica Lario’yu, bakımsız ve kilo almış haliyle fotoğraflayarak intikam almıştı. Berlusconi’nin 3 çocuğunun annesi Lario bu durumu, "Sefil bir pusu ve kabul edilemez bir saldırı" olarak nitelemiş, kadınların estetik operasyondan geçmeden de yaşlanabileceğini söylemişti. Lario öfkesini, "Tabii artık ben Berlusconi ailesinin bir parçası değilim, bu nedenle rötuşlu fotoğraf benim hakkım olamaz" diye sürdürmüştü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.