İTALYA'DA TÜRK GEMİSİ BATTI: 1 ÖLÜ, 3 KİŞİ KAYIP (2)- YENİDEN

Sayoın Yazıişleri Müdürleri; Geminin daha önce 'Baron' olarak açıklanan adı, kaynağından 'Gökbel' olarak değiştirilmiştir. Düzeltip yeniden veriyoruz. -------- YENİDEN Esma ÇAKIR/ROMA, () - İTALYA'nın Ravenna Limanı'nın...

28 Aralık 2014 Pazar 15:34
İTALYA'DA TÜRK GEMİSİ BATTI: 1 ÖLÜ, 3 KİŞİ KAYIP (2)- YENİDEN






Sayoın Yazıişleri Müdürleri;
Geminin daha önce 'Baron' olarak açıklanan adı, kaynağından 'Gökbel' olarak değiştirilmiştir. Düzeltip yeniden veriyoruz.
--------
YENİDEN

Esma ÇAKIR/ROMA, () - İTALYA'nın Ravenna Limanı'nın 2 mil açığında, Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı. İlk gelen bilgilere göre, 11 kişilik mürettebattan 7'si kurtarılırken, 1 kişinin cesedine ulaşıldı. 3 kişinin ise halen kayıp olduğu belirtildi.
Doğan Haber Ajansı'na konuşan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, "Ben ve iki konsolosluk çalışanı şu anda Ravenna'ya gidiyoruz. İtalyan yetkililer, ne yazık ki mürettebattan 1 kişinin öldüğü bilgisini bizimle paylaştı. Kurtarılan 7 kişinin durumun ise ağır olduğu bilgileri geldi. 3 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları ise halen sürüyor" diye konuştu.
İTALYAN BASIN: GEMİNİN ADI GÖKBEL
İtalya'da yayın organları, söz konusu Türk kargo gemisinin adı önce 'Baron' olarak yazmıştı ancak daha sonra geminin adının 'Gökbel' olduğunu duyurdu. İtalyan basını diğer geminin ise 'Lady Aziza' olduğunu yazdı. Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi. Metteucci, batan geminin çevreye zararlı bir yük taşımadığını dile getirdi. Bu arada, hava şartlarından dolayı arama-kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü kaydedildi. Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu kazayı ve Yunanistan açıklarında yanmaya başlayan İtalyan gemisine ilişkin duyuru yaptı.

FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.