Japonya'da dehşet ormanı: İntihar etmek için buraya geliyorlar

Her yıl 20 bin kişinin intihar ettiği Japonya'nın ünlü ormanı, çok sayıda kişinin canına kıymak için geldiği acı hatıralarla dolu yer olarak biliniyor..

23 Aralık 2018 Pazar 13:08
Japonya'da dehşet ormanı: İntihar etmek için buraya geliyorlar






Japonya'da dehşet ormanı: İntihar etmek için buraya geliyorlar


Başarısızlık, suçluluk duygusu ve ayrılıkların ölümle sonuçlandığı en ölümcül geleneklerden biri olarak bilinen intihar Japonya'da hala devam ediyor. Japonya'da her yıl yüzlerce kişi intihar etmek için 'İntihar Ormanı' olarak bilinen Aokigahara'ya gidiyor. Ormanın bekçisi Kyochi Watanabe ise hoparlörler aracılığıyla ormana müzik yayını yaparak hayatlarını sonlandırmaya karar veren insanları vazgeçirmeye çalışıyor.

Ormana yakın bir yerde doğan ve hayatının çoğunu burada geçirmiş olan 60 yaşındaki müzisyen ormanın içinde bir kulübede yaşıyor. Watanabe ormanın ürkütücü namını değiştirmek ve insanların hayatını kurtarmak için savaşıyor. Bu sebeple karanlık çöktüğünde ormana hoparlörden müzik veriyor. Hatta bazen eline gitarını alarak mikrofona favori şarkısını söyleyerek ölümcül sessizliği bastırmaya çalışıyor. Örneğin John Lennon'ın 'İmagine' şarkısını söyleyerek müzik ile insanların ruhuna dokunup intihar kararlarından vazgeçirmeyi amaçlıyor.

Watanabe bir kez Osaka'dan ormana gelen birini bu kararından vazgeçirdiğini, bu kişiyle hala Facebook üzerinden mesajlaştıklarını anlatıyor.


HER YIL 20 BİN KİŞİ CANINA KIYIYOR

Her yıl 20 bin kişinin hayatını son verdiği Japonya, G7 ülkeleri arasında en yüksek intihar oranına sahip olan ülke. İntihar ormanı Aokigahara, Japonya'nın meşhur Fuji Dağı'nın hemen yanı başında bulunuyor. Japon tarihinde mistik bir yeri olan ve ölü ruhlarla özdeşleşen Aokigahara daha önce birçok roman ve filme konu edilmiş.

Ormanın intihar konusunda nam salması ile birlikte buraya kendini öldürmek için gelenlerin sayısı da gün geçtikçe artmış. Öyle ki özendirici olmaması için yetkililer bu ormandaki intiharların sayısını resmi olarak açıklamıyor.

Ormana girişte "Hayat size verilmiş bir hediye, sakince tekrardan ailenizi, çocuklarınızı ve arkadaşlarınızı düşünün. Kendinizi yalnız hissetmeyin, kararınızı vermeden önce bizimle konuşun" yazan tabelada yardım hattı numarası veriliyor.

Ormanda intihar edenlerin yarısından çoğu ise başka yerlerden gelen insanlar. Bu da tüm bu insanların bilinçli ve kasıtlı olarak bu ormana intihar etmeye geldiğini gösteriyor. Ormanın girişinde bulunan terkedilmiş araçlar da bunun bir kanıtı.

Sosyal medya, filmler, kitaplar 'İntihar Ormanı'nın popülaritesini artırıyor

Geçtiğimiz sene buraya gelerek intihar etmiş bir adamın görüntülerini paylaşan internet fenomeni Logan Paul'ün çektiği video silinmeden önce 6 milyon kişi tarafından görüntülendi. Ormanın bekçisi Watanabe orman hakkında yapılan filmlerin ve Paul'ün çektiği videonun insanları kötü etkilediğini ve intihar oranını artırdığını belirtti. Watanabe ormanın namının internet aracılığıyla hızla yayıldığını düşünüyor. Dünya çapında birçok insanın ormanı merak ederek olağan dışı şeyler görmek için buraya geldiklerini anlatan Watanabe, "Bazı turistler bana nerede ölü birine rastlayabileceklerini bile soruyorlar." diyerek olayın ciddiyetini vurguladı.

Kanada'dan gelen 33 yaşındaki Lisa Bishop'un burada olma sebebi intihar etmek için gelen insanların ne hissettiklerini anlamak. Ancak Kanadalı turist Paul gibi video çekmeyeceğini ve bunun insanların özel hayatına saygısızlık olduğunu düşündüğünü söylüyor. Tepkilerin üzerine Paul, yayımladığı videoyu silerek özür dilemişti. KAYNAK: Euronews

Son Güncelleme: 23.12.2018 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.