Kerkük'ten büyük kaçış; KDP'liler şehri boşaltıyor

Kerkük'ün Irak ordusunun denetimine girmesinin ardından onbinlerce sivilin oluşturduğu uzun araç konvoyu dikkat çekti

17 Ekim 2017 Salı 10:58
Kerkük'ten büyük kaçış; KDP'liler şehri boşaltıyor






Kerkük'ten büyük kaçış; KDP'liler şehri boşaltıyor

Kerkük'te son durum;Kerkük işgali sona ererken, yıllardır şehir merkezine yerleştirilen göçmenlerin oluşturduğu uzun konvoy dün ABD TV'lerinde yer aldı. Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmergelerin, Kerkük'ün güneyinden çekilmesiyle birlikte, Irak ordusu ve ona destek veren federal polis güçleri, boşaltılan mevzilere yerleşip, zırhlı araçlarla ana caddelerde denetimi sağladı.

Amerika'nın işgali sırasında bölgeye akın eden Kürt grupların şehri terk ederken çekilen görüntüler tarihe geçecek nitelikte.

Ortaya çıkan kaos onbinlerce aileyi zor durumda bıraktı. Aralarında son yıllarda Kerkük'e getirilen göçmenlerin de bulunduğu uzun araç konvoyu dün akşam ABD TV'lerinde yayınlandı.

KERKÜK'Ü TERK EDİYORLAR

Bölgede yaşayanların bir kısmı Peşmerge güçlerinin yenilgisinden sonra aile ve çocuklarını alarak bölgeden uzaklaşmaya çalışıyorlar. Otobanlara akın edenler, Süleymaniye yolundan Kerkük'ü tahliye ediyor.

Bu görüntüler daha önce ABD işgali sırasında Kerkük'te yaşanan olayları akıllara getirdi. O zamanlar neredeyse yüzde 80'i Türkmen olan halk göçe zorlanmış evlerinden yurtlarından olmuşlardı. Şimdi de aynı durum bölgede bulunan Kürt halkı için yaşanıyor.

Son Güncelleme: 17.10.2017 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.