Kıbrıs Türk halkı 5 yıl görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı’nı bugün seçiyor

  DIŞ HABER-  19 Nisan Pazar günü yapılan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7 adaydan hiçbirinin geçerli oyların yüzde 50’sinden fazlasını alamaması üzerine seçim 2. tura kalmıştı. Bugün yapılmakta olan 2. turda, ilk...

26 Nisan 2015 Pazar 14:08
Kıbrıs Türk halkı 5 yıl görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı’nı bugün seçiyor






  DIŞ HABER- 

19 Nisan Pazar günü yapılan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7 adaydan hiçbirinin geçerli oyların yüzde 50’sinden fazlasını alamaması üzerine seçim 2. tura kalmıştı. Bugün yapılmakta olan 2. turda, ilk turda ilk iki sırayı alan bağımsız adaylar Derviş Eroğlu ile Mustafa Akıncı yarışıyor. İlk turda, Eroğlu, 30 bin 328 oy ve yüzde 28.15’le birinci; Akıncı ise, 29 bin 30 oy ve yüzde 26.94’le ikinci olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 08.00-18.00 saatleri arasında yapılacak seçimin resmi olmayan sonuçlarını 19.30-20.00 saatleri civarında açıklamayı öngörüyor. Seçimin ilk turunda 176 bin 916 olan seçmen sayısı, bir haftalık sürede doğan ve 18 yaşını doldurarak oy kullanma hakkı kazananların da eklenmesiyle ve sehven yapılan hataların düzeltilmesiyle 64 artarak 176 bin 980’e yükseldi. Seçim için ülke genelinde yine 693 şeffaf sandık kuruldu ve kayıtlı seçmenler 08.00-18.00 saatleri arasında oy kullanabilecek. Seçimin ilk turunda oy kullanan herkes, 2. turda da aynı sandıkta oy kullanacak. Seçmenler hangi sandıkta oy kullanacaklarını yine www.mahkemeler.net adresinden öğrenebiliyor. Seçimde 4 bin civarında kişi görev yapıyor. Oy pusulasında Akıncı ilk sırada, Eroğlu ise ikinci sırada yer alıyor.

EROĞLU: “SEÇİM SONUÇLARI HERKESE HAYIRLI OLSUN”

KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için Gazimağusa Polatpaşa İlkokulu’ndaki 34 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Derviş Eroğlu’na oy kullanmaya gelişinde eşi Meral Eroğlu, ailesi, bazı Ulusal Birlik Partili milletvekilleri ve sempatizanları eşlik etti. Oy vermesinin ardından kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diledi. Çok uzun bir seçim kampanyasından sonra, bugün ikinci tur seçimin gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, seçim kampanyası döneminde gereken neyse söylediklerini kaydetti. “Vatandaşlar uzun bir süreden beridir bizi dinlemekten belki de yoruldu” diyen Eroğlu, her şeyin bir sonu olduğu gibi seçim sürecinin de sonuna gelindiğini söyledi. Derviş Eroğlu, bugün vatandaşın iradesini seçim sandığına yansıtacağını, sandığa yansıyan iradenin akşam saatlerinde görüleceğini belirtti. Seçim kampanyasını yürüten ve sandığa giderek oy veren herkese teşekkür eden Eroğlu, seçim sonuçlarının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

AKINCI: "HALKIMIZ SANDIĞA KÜSMESİN... TOPLUMUN KARARINA HEPİMİZ SAYGILI OLACAĞIZ"

Bağımsız KKTC Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı oyunu kullandı. Akıncı, bugün önemli bir maratonun son gününe ulaştıklarını belirterek, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kendisine halkın ve basının gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Akıncı, propaganda sürecinde Kıbrıs Türk halkının demokrasiye verdiği katkıya ve hangi görüşten olursa olsun kendine gösterdiği misafirperverliğe de teşekkür ederek, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Vatandaşlara sandığa gitmeleri ve sandığa küsmemeleri konusunda çağrı yapan Akıncı, vatandaşlardan tercihini sandığa yansıtmasını istedi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde birinci turda yapılan kampanyaların çok kırıcı geçmediğini, ancak ikinci turda adının bazı isimlerle ilişkilendirilmesinin hoş olmadığını ifade eden Akıncı, bunları "kara propaganda" olarak niteledi. Akıncı, bu gece tüm bunların geride kalacağını ve yarın yeni bir dönem başlayacağına inandığını belirterek, "Bir toplumda değişim zamanı geldiyse kimse bunun önüne geçemez" dedi. Değişimin de kişi değil vizyon ve anlayış değişimi olduğuna işaret eden Akıncı, yeni dönemde yeni bir anlayışa göre yoluna devam edeceklerini kaydetti. Akıncı, toplumun kararına herkesin saygılı olacağını da vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

KKTC cumhurbaşkanı derviş Eroğlu nun oy kullanması ve açıklaması

Bağımsız aday Mustafa akıncının oy kullanması ve açıklaması

Haber-Kamera: ALİ RUHLUEL/LEFKOŞA/

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.