Kırım'da korkunç saldırı; 19 ölü var

Kırım'ın Kerç kentinde bir okulun kantininde düzenlenen bombalı saldırıda 19 kişi can verdi, yaralı 54 kişi tedavi altına alındı. Görgü tanıkları patlama sonrası maskeli kişiler gördüğünü iddia etti.

17 Ekim 2018 Çarşamba 18:04
Kırım'da korkunç saldırı; 19 ölü var






Kırım'da korkunç saldırı; 19 ölü var


Kırım'da Kerç'te bir okulda meydana gelen patlamanın ardından maskeli teröristlerin öğrenci ve öğretmenlere saldırdığı iddia edildi. Russia Today'e (RT) konuşan okul yakınlarındaki iki görgü tanığı, patlama sırasında silah seslerinin duyulduğunu, binanın etrafında koşuşan maskeli ve silahlı adamların öğrencileri öldürdüğünü söyledi.


Kırım'ın Kerç kentinde bir teknik okulun kantininde meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğu ortaya çıktı. Kerç polisi patlayıcı türüne ilk kez rastladıklarını duyurdu. Okul yönetimi, kantinde gaz kaçağından kaynaklandığı ileri sürülen patlamanın terör saldırısı olduğunu kabul etti. Türkçe yayın yapan Sputniknews'e konuşan Acil Durumlar Bakanlığı sözcüsü "Vukov Caddesi'ndeki teknik okulda meydana gelen patlamada 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı" dedi. Yaklaşık 3 saat sonra Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko da ölü sayısının 13, yaralı sayısının 50'ye çıktığını duyurdu. Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, olayda ölenlerin sayısının 18'e yükseldiğini söyledi. Ancak ölü sayısı daha sonra 19 olarak düzeltildi.

GAZ PATLAMASI DEĞİL: BİLİNMEYEN BİR PATLAYICI KULLANILDI

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’nden yetkililer ise olayda ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcının kullanıldığını bildirdi.

Kremlin, olayla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verildiğini aktardı.

Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.

‘SİLAH SESLERİ DUYULDU’

Bu arada yerel basında patlama öncesinde silah seslerinin duyulduğu da iddia edildi.

KREMLİN: TERÖR SALDIRISI OLMA İHTİMALİ DE DEĞERLENDİRİLİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, soruşturmacıların olayın olası nedenleri arasında terörü de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Peskov, Putin’in ölenlerin yakınlarında taziyelerini ilettiği ve yaralılara gerekli tıbbi yardımın yapılması talimatı verdiğini aktardı.

Peskov ayrıca “Putin ayrıca Rusya Federal Güvenlik Servisi ve diğer yetkili kurumlara olayın nedenlerinin bir an evvel ortaya çıkarılması talimatı verdi. İlgili makamların bilgi vermesini bekliyoruz” dedi.

ROSGVARDİYA: SEBEP EL YAPIMI PATLAYICI


Rusya Ulusal Muhafızları (Rosgvardiya) Başkan Yardımcısı Sergey Melikov, gazetecilere yaptığı açıklamada olayda el yapımı bir patlayıcının kullanıldığını söyledi.
Melikov “Patlamanın sebebi el yapımı bir patlayıcı” dedi.

‘200 ASKER YARDIMA GÖNDERİLDİ’

Güney Askeri Birimi Basın Dairesi Başkanı Vadim Astafyev, gazetecilere yaptığı açıklamada patlamadan kaynaklı enkazın temizlenmesi için askerlerin de yardım edeceğini söyledi. Astafyev’e göre, olay yerine 200’den fazla asker ve 10 teçhizat gönderildi.

Son Güncelleme: 17.10.2018 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.