Akıncı Türkiye bizim büyümemizi istemiyor mu, hep yavru mu kalalım

Ali RUHLUEL - LEFKOŞA () -KKTC'ni yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Yüksek Adliye Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aralarındaki 'yavru vatan' polemiğinin sorulması...

27 Nisan 2015 Pazartesi 19:08
Akıncı Türkiye bizim büyümemizi istemiyor mu, hep yavru mu kalalım






Ali RUHLUEL - LEFKOŞA () -KKTC'ni yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Yüksek Adliye Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aralarındaki 'yavru vatan' polemiğinin sorulması üzerine Mustafa Akıncı, Benim düşüncelerime halkım onay verdi. Söylediklerimin arkasındayım. Türkiye bizim büyümemizi istemiyor mu, hep yavru mu kalalım Neden rahatsız oluyor. Kıbrıs Türk toplumu artık yavruluktan kurtulup emeklemek dönemini aşsın, kendi ayakları üstünde dursun, kendi kendinin efendisi olsun. Gelecekte Avrupa kurumları ile daha iyi yarışabilir daha güçlü olabileceğini öngörüyorum dedi. Mustafa Akıncı, Türkiye ile ne çatışmacı ne de teslimiyetçi olacaklarını, kendisinin uzlaşma arayan bir lider olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçildiği zaman yabancı bir gazetecinin kendisine, Sayın Erdoğan %52 ile seçildi sizin görüşleriniz ne sorusuna Akıncı Halkın kararına saygı duyulur. Türkiye halkı onay vermiş, ben saygı duyarım. Ama bir cümle daha ekledim, Nisan ayında bizimde seçimlerimiz var ona da saygı beklerim dediğini hatırlattı. 'SAYIN ERDOĞAN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM' Mustafa Akıncı, kendisini arayan Erdoğan ile telefonda bir görüşme yaptığını söyledi. Erdoğan ile yapmış olduğu telefon görüşmesinin samimi bir ortamda geçtiğini, Erdoğan'ın kendisine Ana, hiçbir zaman analığını bırakmak istemez dediğini söyledi. Kendisinin ise Erdoğan'a cevabının Çocuklar da büyümek ister olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 27.04.2015 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.