Köln'de Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılı etkinliği

ALMANYA'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth kasabasında, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle US Akademisyenler Platformu etkinlik düzenledi, Gleuel salonundaki şiir ve türkülerle zengin bir içeriğe sahip...

08 Mart 2015 Pazar 13:42
Köln'de Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılı etkinliği






ALMANYA'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth kasabasında, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle US Akademisyenler Platformu etkinlik düzenledi, Gleuel salonundaki şiir ve türkülerle zengin bir içeriğe sahip gecede oyuncu Ahmet Yenilmez de 'Kınalı Kuzular' programıyla sahneye çıktı. Ahmet Yenilmez'in, 16 yaşında Çanakkale cephesinde şehit olan Hasan'ı anlattığı programı beğenildi.
US Akademisyenler Platformu Başkanı Gülsüm Uçak derneklerinin Almanya genelinde gençlere özgüven aşılamayı, Türkçe ve Almancalarını geliştirmeleri için çalışmalar yapmayı hedeflediğini, bunun yanı sıra kültürel, bilimsel ve dini anlamda programlar düzenlediklerini söyledi. Uçak, "Tarihimizin önemini anlatmak için de Çanakkale programı düzenledik" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.