Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Tiran'a resmi ziyarette bulundu

KOSOVA Başbakanı İsa Mustafa, Arnavutluk başkenti Tiran'a resmi ziyarette bulundu. Tiranda Başbakan Edi Rama tarafından karşılanan Başbakan Mustafa için devlet töreni düzenlendi. Devlet töreninde iki ülke milli marşlarının çalınmasının...

09 Mart 2015 Pazartesi 17:27
Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Tiran'a resmi ziyarette bulundu






KOSOVA Başbakanı İsa Mustafa, Arnavutluk başkenti Tiran'a resmi ziyarette bulundu. Tiranda Başbakan Edi Rama tarafından karşılanan Başbakan Mustafa için devlet töreni düzenlendi.
Devlet töreninde iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Başbakan Mustafa karşılama kıtasını selamladı. Düzenlenen devlet töreni ardından Rama ile Mustafa ikili görüşmeye geçti. Görüşmede 23 Mart'ta Tiran'da düzenlenecek olan ortak hükümet toplantısının konuşulduğu belirtildi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Arnavutluk Başbakanı Rama, şöyle dedi:
"Bize düşen sınırın her iki tarafında da işbirliğini ilerletmektir. Böylelikle iki ülke arasında var olan sınırın uluslararası gümrük kapısı değil de, ortak geçiş noktası haline getirilmesi yönünde çalışmalar yürütülmelidir. Kosova'nın gerçekleştirmiş olduğu ilerleme memnuniyet verici. AB yolunda iki ülkenin güçlerinin birleştirmesi yönünde önemli adımlar atıldığı."
Başbakan Mustafa ise, Arnavutluk'un Kosova'ya sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, Kosova'nın başta AB üye ülkeleri olmak üzere daha fazla tanımaya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Mustafa, ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi gereğine işaret etti. Tiran ziyareti çerçevesinde Başbakan Mustafa, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Meclis Başkanı İlir Meta ile de temaslarda bulundu.
 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.