Kosova Meclisi’nde Savaş Suçları Özel Mahkemesinin kurulması konusu ertelendi

  DIŞ HABER - Kosova Meclisi önünde protestolar sürerken Kosova Meclisi Genel Kurul Oturumunda Savaş Suçları Özel Mahkemesinin kurulması konusu oy çokluğuyla ertelendi Savaş gazilerinin protestosu, baskısı altında Kosova Meclisi Genel...

29 Mayıs 2015 Cuma 15:46
Kosova Meclisi’nde Savaş Suçları Özel Mahkemesinin kurulması konusu ertelendi






  DIŞ HABER -

Kosova Meclisi önünde protestolar sürerken Kosova Meclisi Genel Kurul Oturumunda Savaş Suçları Özel Mahkemesinin kurulması konusu oy çokluğuyla ertelendi

Savaş gazilerinin protestosu, baskısı altında Kosova Meclisi Genel Kurul oturumunun gündeminde Savaş Suçları Özel Mahkemesinin kurulması konusu vardı. Ancak oturumun başlangıcında konuyla ilgili milletvekillerine dağıtılan malzemeyi yetersiz bulan milletvekilleri oturumun ertelenmesini talep ettiler.Oturumun ertelenmesi için yapılan oylama sonucunda, 78 kabul, 2 çekimser ve 1 ret oyu ile Meclis oturumu belirsiz bir süre için ertelenmiş oldu.

Kosova Meclisi Giriş Kapıları Önünde Savaş Gazileri Protesto Düzenlendi

Kosova Meclisinde Savaş Suçları Özel Mahkemesinin kurulması için tartışmalar sürerken, Kosova’nın savaş gazileri dernekleri Kosova Meclisinde Savaş Suçları Özel Mahkemesi’nin kurulmasını engellemek amacıyla Kosova Meclisi giriş kapıları önünde protesto gösterisi düzenledi. Yüzlerce savaş gazisinin katıldığı protesto gösterisine muhalefet partisi Vetevendosye Hareketinin bazı üyeleri de destek verdi. Protesto gösterisinde uluslararası camianın baskısıyla kurmaya zorlanan Kosova Meclisi milletvekillerinden Savaş Suçları Özel Mahkemenin kurulması için ret oyu kullanmaları istendi. Mahkemenin kurulmasını gündemine getiren Kosova Meclisi’nin önünde toplanan ve geçen gün savaş suçu işlediği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) komutanlarından Süleyman Selimi’nin fotoğrafını taşıyan göstericiler, meclis genel kurul toplantısını terk etmeleri için milletvekillerine çağrıda bulundular. Gaziler adına konuşan UÇK Dernekleri temsilcisi Smayl Elezay, Özel Mahkeme’nin Kosova’nın kurtuluş savaşını hiçe saymaya yönelik olduğunu ve ülkeye zarar vereceğini belirterek, milletvekillerinden oylamaya katılmamalarını istedi. Kosova Meclisinin Genel Kurul toplantısında Savaş Suçları Özel Mahkemesi’nin kurulması konusu belirsiz bir tarihine ertelendiği haberi protesto edenlere bildirildikten sonra protesto olaysız sona erdi .

Görüntü Dökümü

Protesto gösterisi

Detaylar

polisler

(Haber-Kamera TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) –

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.