Kosova savaş suçu dolayısıyla Sırbistan’a dava açacak

KOSOVA Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Kosova’da işlenen savaş suçu ve soykırımdan ötürü Sırbistan’a dava açacağını belirtti. Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile gerçekleştirdiği görüşmesinden sonra açıklamada...

27 Şubat 2015 Cuma 16:35
Kosova savaş suçu dolayısıyla Sırbistan’a dava açacak






KOSOVA Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Kosova’da işlenen savaş suçu ve soykırımdan ötürü Sırbistan’a dava açacağını belirtti.
Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile gerçekleştirdiği görüşmesinden sonra açıklamada bulunan Taçi, "Kosova, ülkemizde işlediği soykırım için Sırbistan’a dava açacak" dedi.
Başbakan Yardımcısı Taçi, "Kosova, Savaş Suçu yani Özel Mahkemenin kurulmasını istemedi, ancak uluslarası camia ile partnerliğin korunması uğruna bunu kabul ettik, fakat sonunda biz Lahey Savaş Suçları Mahkemesinde olduğu gibi, bu mahkemede de kazanan taraf olacağız" dedi.
Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ise, Arnavutluk’un Kosova’da Savaş Suçları Mahkemesi’nin kurulmasını desteklediğini belirtti. Buşati, "Bu mahkeme sayesinde, Sırbistan’ın Kosova’da savaş suçu ve soykırım işlediğine dair gerçekler ortaya çıkacaktır. Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) mensuplarının kendi vatanını korumak için savaştıkları dünya kamuoyuna bir kez daha sergilenecektir" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.