Kosova’da gensoru önergesi reddedildi

 TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – - Kosova’da Vetvendosye Hareketi tarafından Savaş Suçları Mahkemesinin kurulmasıyla ilgili Başbakan İsa Mustafa hakkında verilen gensoru önergesi Kosova Meclisinde kabul edilmedi. Kosova...

27 Mart 2015 Cuma 17:41
Kosova’da gensoru önergesi reddedildi






 TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – - Kosova’da Vetvendosye Hareketi tarafından Savaş Suçları Mahkemesinin kurulmasıyla ilgili Başbakan İsa Mustafa hakkında verilen gensoru önergesi Kosova Meclisinde kabul edilmedi. Kosova Meclisi milletvekilleri, 37’ye karşı, 22 evet ve 2 çekimser oy ile Kosova’ya yönelik Savaş Suçları Mahkemesi hakkında Vetvendosye Hareketi’nin önergelerini reddetti.

Başbakan İsa Mustafa, Savaş Suçları Mahkemesinin kurulmasını savundu

Meclis genel kurulunda Başbakan İsa Mustafa Savaş Suçları Mahkeme’yle ilgili hakkında sunulan gensoru önergesine karşılık kendini savundu. Başbakan, Hükümetin bağımsız bir yargı süreci olacağına inandığını söyledi. Meclis genel kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan İsa Mustafa, “Hükümet mecliste onaylanan yasaları uygulamakla yükümlüdür. Savaş Suçları Mahkemesi de bazı kişilerin yargılanması, UÇK – Kosova Kurtuluş Ordusu’nun savaşı yargılanacak anlamına gelmez. Bu mahkemede, Dick Martin’in raporundaki iddiaların doğru olup olmadığı sorgulanacak” dedi. Başbakan bu mahkemede kaç kişinin yargılanacağını ise bilmediğini söyledi.

Mecliste söz alan Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi de, Özel Mahkeme’de Kosova’nın özgürlük savaşının yargılanmayacağını ifade etti. Taçi, “Mahkemede Kosova’nın geleceğine gölge düşüren iddialar sorgulanacak. Aydınlık bir gelecek istiyorsak, Savaş Suçları Mahkemesinin kurulması şart” dedi. Kosova’nın Geleceği için İttifak Başkanı Ramuş Haradinay ise, mecliste bu mahkemenin belli bir dönemde yaşananları aydınlatmak için değil kişisel çıkarları korumak için kurulmak istendiğini savundu. Haradinay, “Hükümet Kosova’ya bir UNMİK misyonu daha yer veriyor. Bu sürecin tekrar büyük bir dikkatle görüşülmesi gerekir” dedi. Saatlerce süren bazen genel kurul toplantısında, konuyla ilgili oylama yapıldı. Oylama sonucunda, Kosova Meclisi milletvekilleri, 37’ye karşı, 22 evet ve 2 çekimser oy ile Kosova’ya yönelik Savaş Suçları Mahkemesi hakkında Vetvendosye Hareketi’nin önergelerini reddetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.