Kosovalı 400 Türk Eğitimciye Öğretmenler Günü Seminer

TÜRKİYE tarafından kurulan ve Kosova'nın değişik bölgelerinde faal olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kosova'nın Prizren kendinde eğitim semineri düzenledi. Semineri Kosova genelinde Türkçe...

24 Kasım 2014 Pazartesi 15:53
Kosovalı 400 Türk Eğitimciye Öğretmenler Günü Seminer






TÜRKİYE tarafından kurulan ve Kosova'nın değişik bölgelerinde faal olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kosova'nın Prizren kendinde eğitim semineri düzenledi. Semineri Kosova genelinde Türkçe eğitim veren 400 Türk eğitimci katıldı.
Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından 2 yıldan bu yana düzenlenen eğitim seminerine 400 Türk eğitimci ile uzun yıllar Türkçe eğitime destek veren emekli Türk eğitimciler de katıldı. Türkiye'den gelen Prof.Dr. Ziya Selçuk, "Çağdaş Gelişmeler Işığında Öğretmen-Öğrenci Etkileşimi ve Sınıf İçi Uygulamalar" konulu seminer verdi. Kosova'nın değişik şehirlerinden gelen Türk eğitimciler bu tür seminerlerin düzenlenmesini Türk eğitimciler açısından faydalı olarak bulduklarını söyledi.
Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı. Seminere Türkiye'den gelen Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Şeref Ateş, "Kosova’dan alınacak kültürel unsurlar ve kültürel değerlerin oldukça fazla olduğunu gördüm” diye konuştu.
Tüm gün süren seminer ardından Türk eğitimcilere akşam yemeği verildi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.