Kraliçe 2'nci Elizabeth'e 'bıçakla Suikast Planı' İddiasi

İNGİLTERE'de Pazar Şehitleri Anma Günü'nde önce Royal British Legion'in düzenlediği törene katılacak İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth'e ünlü Royal Albert Hall'de bıçakla suikast girişimi planladığı belirtilen 4 şüpheli dün...

08 Kasım 2014 Cumartesi 17:07
Kraliçe 2'nci Elizabeth'e 'bıçakla Suikast Planı' İddiasi






İNGİLTERE'de Pazar Şehitleri Anma Günü'nde önce Royal British Legion'in düzenlediği törene katılacak İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth'e ünlü Royal Albert Hall'de bıçakla suikast girişimi planladığı belirtilen 4 şüpheli dün gece silahlı polisler tarafından gözaltına alındı.
The Sun, Daily Mail, The Daily Telegraph gazetelerinin birinci sayfadan manşetten verdiği haberlere göre, şüpheli Kraliçe'ye Londra'nın 6 bin kişilik en büyük konser salonunda bıçakla saldırmayı planladı. Kanada Parlamentosu'nda savaş şehitlerini anma töreninde bir muhafız askeri öldürmesi ardından İngiltere'de güvenlik önlemlerini arttıran İngiliz polisi aylardır gözledikleri şüphelileri yakaladı. Polisin, Kraliçe Birinci Dünya savaşı'nın başlangıcının 100'üncü yıldönümü anılırken yapacağı konuşma sırasında Whitehall'da Sehitleri Anma Anıtı etrafında olağanüstü önlemler alacağına dikkat çekildi.
Operasyonla ilgili fazla bilgi verilmemekle birlikte zanlıların 19-27 yaşlarında oldukları öğrenildi. Royal Albery Hall'de bıçakla terör saldırısı özel manşet haber olarak veren The Sun, 'Kraliçeyi Öldürme Suikast Girişimi' manşetli haberinde 88 yaşındaki Kraliçe'ye bıçakla saldırmayı planlayan radikal dinci 4 saldırganın Batı Londra ve Buckinghamshire'da yaklandıklarını yazdı.
Şüphelilerin Suriye ile doğrudan ilişkileri olmadığının anlaşıldığı belirtildi. Terörist tehditlerine aldırmayan Kraliçe'nin "Beni durduramazlar" diyerek Royal Albert Hall ve Whitehall'deki Şehitleri Anma Anıtı'na gideceği başlık yapılarak Kraliçe'nin terör karşısında cesareti övüldü. Daily Mail, en genç şüpheli olan 19 yaşındaki Yousef Syed'in, perşembe akşamı Buckinghamshire'da annesi ile kaldığı evde yakaladıklarını yazdı. Zanlının Pakistan'dan yeni döndüğü öğrenildi. 27 yaşında olan, en yaşlı şüpheli olan Omar Hussain'in Londra'nın Southall semtinde otomobilinde silahla durdurulduğu kaydedildi. Diğer iki zanlı Hounslow ve Uxbridge'de Perşembe günü ele geçirildiler ama zanlıların silahları bulunamadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.