Kurtulmuş'tan İngiltere'ye tokat gibi cevap

Türkiye AB'ye ne zaman girecek? Bu sorunun net bir cevabı hiç bir zaman olmadı, muhtemelen de olmayacak gibi duruyor. Bu durumdan rol kapan İngiltere Başbakan'ı Cameron'un küstahlığa varan sözlerine Ankara'nın cevabı sert oldu

27 Mayıs 2016 Cuma 21:24
Kurtulmuş'tan İngiltere'ye tokat gibi cevap






Kurtulmuş'tan İngiltere'ye tokat gibi cevap

Türkiye ile AB arasındaki üyelik ilişkileri çıkmaza girince rol kapan İngiltere'nin küstah tavrı Ankara'yı kızdırdı. 'Türkiye AB'ye 3 bin yılı civarında üye olabilir' diyen İngiltere Başbakanı Cameron'a Numan Kurtulmuş'tan cevap geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere Başbakanı Cameron'un "Türkiye AB'ye 3 bin yılı civarında üye olur" sözlerine tokat gibi bir yanıt verdi.

AB'nin içinde bulunduğu zor duruma işaret eden Kurtulmuş, "acaba 30 sene sonra Avrupa Birliği ne halde olacak" dedi.

Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

"ÖNCE SİZ KENDİ HALİNİZİ DÜZELTİN"

 "Biz Türkiye olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Birileri, '3 bin sene sonra Türkiye Avrupa Birliği'ne girer' diyorsa, bu bizim ayıbımız değil, bunu söyleyenlerin ayıbıdır. Türkiye'ye 3 bin yıl sonra Avrupa Birliği'nin kapılarını gösterenlere şu soruyu da sormak hakkımızdır: Acaba 30 sene sonra Avrupa Birliği ne halde olacak? Siz önce Avrupa Birliği'nin 30 sene sonraki halini düzeltmeyi başarın."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.