Lavrov: Ukrayna'daki Kriz Avrupa-atlantik'in Sınırlarını Genişletme Çabalarinin Sonucudur

Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA, () - RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünya sorunlarının çözümünde tek taraflı adımların atılmamasına karşı uyarıda bulundu. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Lavrov, "Dünya şu anda çok merkezli...

22 Ekim 2014 Çarşamba 14:13
Lavrov: Ukrayna'daki Kriz Avrupa-atlantik'in Sınırlarını Genişletme Çabalarinin Sonucudur






Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA, () - RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünya sorunlarının çözümünde tek taraflı adımların atılmamasına karşı uyarıda bulundu.
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Lavrov, "Dünya şu anda çok merkezli ve çok kutuplu bir hale geldi. Farklı sektörlerde rekabetin nasıl hızla arttığını gözlemliyoruz. Bu gerçeği kabullenmek bir grup ülkenin kendi kararlarını başkalarına kabul ettirtmekten koruyacaktır" diye konuştu. Bakan Lavrov açıklamalarında, "Ortak adım atılması gereken zamanlarda tek taraflı adımların bizim kararlarımızın ulaştığı başarıyı nasıl bozmaya çalıştığını görüyoruz" ifadesini kullandı. Lavrov şöyle devam etti:
"Bunun neler sebep olduğunu son yıllarda görüyoruz. Bunların başında Yugoslavya'ya karşı takınılan tavır, Irak'a hukuk dışı yollardan girilmesi ve Libya'nın bombalanması geliyor. Ukrayna krizi batılı partnerlerimizin Avrupa-Atlantik bölgesinde sınırlarını doğuya taşımaya çalışmalarının sonucudur. Biz bu tür çabalara karşı çıkıyoruz. Biz kendi çıkarlarımızı sonuna kadar koruyacağız ve doğru bildiğimizi uluslararası hukuki kurallar çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz. Bunun Rusya'nın çıkarlarını korumanın en iyi yolu olduğunu düşünüyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.