'Litvinenko soruşturmasında Putin nükleer terörizmle suçlandı'

İSPANYA'da bir mahkemede, eski ajan Aleksandr Litvinenko’ya Vladimir Putin’in Rus organize suç mafyasıyla ilişkilerini sergilemesini durdurmak için Kremlin’in emriyle suikast yapıldığı iddia edildi. Rus özel kuvvetleri tarafından...

28 Ocak 2015 Çarşamba 17:55
'Litvinenko soruşturmasında Putin nükleer terörizmle suçlandı'






İSPANYA'da bir mahkemede, eski ajan Aleksandr Litvinenko’ya Vladimir Putin’in Rus organize suç mafyasıyla ilişkilerini sergilemesini durdurmak için Kremlin’in emriyle suikast yapıldığı iddia edildi.
Rus özel kuvvetleri tarafından kullanıldığı ileri sürülen eski ajan Aleksandr Litvinenko (43) ile ilgili soruşturma raporunu haber yapan The Times, 'Litvinenko cani Putin’i sergileyecekti' başlıklı haberinde Rus ajanın İspanyol ve İngiliz gizli servislerine Avrupa’daki çetelerle ilgili istihbarat verdiğine dikkat çekti. 2006 yılında radyoaktif polonyum 210 ile zehirlenen Rus ajanın İngiliz Gizli Servisi MI6’e 2003 yılından beri hizmet ettiği kaydedildi.
Litvinenko’nun eşi ve oğlunu mahkemede temsil eden avukat Ben Emerson, yaptığı açıklamada, "Bu soruşturmanın kanıtının halka açıklanmasıyla Rus organize suçunun dünyada direkt Kremlin’den yönetildiği gerçeğinin bir kısmı orta çıkmış oluyor. Vladimir Putin’in Rusya’sı bir mafya devletidir" diye konuştu.
Soruşturma raporunu 'Nükleer Terörizm Eylemi' manşetiyle birinci sayfadan veren İ gazetesi, binlerce İngiliz’in Alexandr Litvinenko’nun radyasyon zehirlenmesi ile hayatlarının riske sokulduğunu ve katillerinin Londra çevresinde peşlerinde radyoaktif izi bıraktıklarını yazdı. Gazete, 'Litvinenko soruşturmasında Putin nükleer terörizmle suçlandı' başlıklı iç sayfa haberinde, Kremlin’in hain gördüğü eski KGB ajanı Alexander Litvinenko’yu öldürmek için, Vladimir Putin’in büyük bir şehrin sokaklarında nükleer terör eylemi yapmakla suçlandığını bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.