Londra Film Festivali ‘Niyazi Gül Dörtnala’ ile açıldı

Gonca YAĞCI – LONDRA ()-Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Londra Film Festivali başrollerini Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın paylaştığı ''Niyazi Gül Dörtnala'' komedi filmiyle başladı. Festivalin açılışına filmin yönetmeni ve oyuncuları...

08 Mayıs 2015 Cuma 11:05
Londra Film Festivali ‘Niyazi Gül Dörtnala’ ile açıldı






Gonca YAĞCI – LONDRA ()-Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Londra Film Festivali başrollerini Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın paylaştığı ''Niyazi Gül Dörtnala'' komedi filmiyle başladı. Festivalin açılışına filmin yönetmeni ve oyuncuları da katıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki gösteri ve sinema merkezi 02 Millenium Dome Cineworld'de düzenlenen festival, Ata Demirer'in yeni filmi ''Niyazi Gül Dörtnala'' ile açıldı. Galaya filmin oyuncuları Ata Demirer, Demet Akbağ, Şebnem Bozoklu, Levent Ülgen ile filmin yönetmeni Hakan Algül katıldı.

Gala gecesinde Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Tanıtma Ateşesi Ali Selçuk Can ile festivalde bu yılki ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' verilen Aytaç Arman yer aldı.

Gala öncesinde düzenlenen resepsiyonda kırmızı halı üstünde poz veren oyuncular basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Tecrübeli oyuncu Demet Akbağ, filmin Türkiye'deki galasından sonra ilk uluslararası gösteriminin Londra olacağını belirterek, bu yüzden heyecanlı olduklarını ve yurtdışındaki sinemaseverlerin filmi beğeneceklerini umduklarını söyledi.


Filmin başrol oyuncusu Ata Demirer de yeni filminin nasıl olduğuna seyircinin karar vereceğini ifade ederek: '' Biz filmi çok keyif alarak çektik, aslında bunu filmi yönetmenine sormak lazım, neler söylenmesi gerektiğini seyirci söyleyecek'' diye konuştu.

Gecede sinema oyuncusu Aytaç Arman'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi. Arman'a ödülünü Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç takdim etti. Arman, bu ödüle layık görüldüğünden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Londra gibi dünya merkezi bir kentte 20 yıldır böyle bir festival organize ettikleri için festival organizatörü Vedide Kaymak ve ekibine teşekkür etti.

Gecede, Golden Wings (Altın Kanatlar) dağıtım ödülü ise Kaan Müjdeci'nin yönetmenliğini yaptığı ''Sivas'' filmine verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nin desteğiyle düzenlenen festival 7- 17 Mayıs tarihleri arasında sürecek. Festival kapsamında 20'nin üzerinde film, belgesel ve kısa metrajlı film seyirciyle buluşacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.