Londra Türk Film Festivali 20. yaş gününü kutlayacak

Faruk ZABCI/LONDRA,() 1993 yılından bu güne Türkiye sinemasını, filmleri, sanatçıları, panel ve atölye çalışmalarıyla Londra izleyicisi ile buluşturan Londra Türk Film Festival (LTFF) 7 Mayıs 2015 tarihinde tam 20 yaşına basıyor. 20...

18 Nisan 2015 Cumartesi 15:28
Londra Türk Film Festivali 20. yaş gününü kutlayacak






Faruk ZABCI/LONDRA,()

1993 yılından bu güne Türkiye sinemasını, filmleri, sanatçıları, panel ve atölye çalışmalarıyla Londra izleyicisi ile buluşturan Londra Türk Film Festival (LTFF) 7 Mayıs 2015 tarihinde tam 20 yaşına basıyor.

20 yıldır 1000’den fazla film gösterimiyle beraber 400’ün üzerinde yönetmen, oyuncu, müzisyen, yazar, görüntü yönetmeni gibi sinemanın farklı alanlarında eşsiz filmlere imza atmış sinemacıyı konuk eden LTFF, bu yirmi yıl içinde, gerçekleştirdiği film gösterimleriyle, Türkiyeli izleyicilerin yanı sıra, başta İngilizler olmak üzere Londra’da yaşayan farklı etnik milletlerin Türkiye filmleriyle tanışmasına aracılık etti. Festival, dünya sinemasının nabzının attığı İngiltere’de, ünlü sinema dergilerine ve gazete yazılarına taşımayı başardığı Türkiye Sineması makaleleriyle, ülkemizin yakından tanınmasına da önemli bir katkı sağladı.

FESTİVAL AÇILIŞ GALASINI KOMEDİ TÜRÜ İLE YAPIYOR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile 20. Festival açılış galasını 7 Mayıs 2015 tarihinde Londra’nın ünlü gösteri ve sinema merkezi O2 Millenium Dome Cineworld’de yapıyor. Türkiye sinemasının son yıllarda hızlı bir artış gösteren farklı türdeki çeşitliliğini festivale de yansıtan LTFF açılış galasını “komedi türü’ ile yapıyor. Yönetmenliğini Hakan Akgül’ün yaptığı, başrollerini Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın paylaştığı “Niyazi Gül Dörtnala” ile açılacak olan festivale filmin ekibi tam kadro katılıp, festival izleyicisini güldürerek 10 gün sürecek bir gösterim maratonuna davet edecek.

FESTİVAL ONUR ÖDÜLÜ AYTAÇ ARMAN’IN...


Festival bu yıl onur ödülünü oynadığı farklı karakterlerle Türkiye Sineması’nda özel bir yeri olan usta bir oyuncuya takdim edecek. URART tarafından özel olarak tasarlanmış olan festival onur heykelciğini açılış gecesi alacak olan Aytaç Arman, LTFF izleyicileri ile 7 Mayıs gecesi buluşacak.

GOLDEN WINGS DIGITAL DISTRIBUTION AWARD

Festival her yıl olduğu gibi bu yıl da üç ayrı ödül veriyor. Türk Filmlerine Birleşik Krallık’ta vizyon olanağı yaratan Golden Wings Digital Distribution Award jurisinde bu yıl Helen DeWitt (British Film Institute Sinema Genel Müdürü), Tim Robey (The Telegraph yazarı), Ryan Gilbey (Guardian, Sight&Sound yazarı) ve Mehmet Ergen (tiyatro yönetmeni) yer alıyor.

Golden Wings için bu yıl Festival seçici kurulunun belirlediği beş film yarışıyor “Annemin Şarkısı”/ Yönetmen Erol Mintaş, “Gittiler: Sair ve Meçhul“/Yönetmen Kenan Korkmaz; “Sesime Gel” / Yönetmen Hüseyin Karabey , “Sivas” / Yönetmen Kaan Müjdeci, “Nefesim Kesilene Kadar” / Yönetmen Emine Emel Balcı

Golden Wings Dağıtım Ödülü için yarışan filmlerin yanı sıra festivalde bu sene 10 yarışma dışı uzun metraj film, 3 uzun metraj belgesel ve 6 kısa film/belgesel film yer alıyor. Bu seneye özel yapılan Onur Ünlü Özel Bölümü dahilinde gösterilecek 6 film kendisinin de katılımıyla yine festival seyircisi ile buluşan filmler arasında.

2015 yılı programının ayrıntılarının www.ltff.co.uk adresinden takip edilebileceği Festival, BEKO, Lebara Mobile, Tas, Doğadan, URART, Accounting Direct Plus, Dolby Digital, Docklands Academy London, Radyo Avrupa, Motion Picture Solutions, İstanbul The Guide ve Cornucopia Magazine’nin destekleri ile gerçekleşiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.